Framtid i Nord

DETTE UNDERSØKTE KOMREV NORD

-

1. Hvilke ansettelse­r, oppsigelse­r og fravaer har vaert blant legene ved Lyngen legekontor de siste tre årene? Har de grunnlegge­nde kravene til ansettelse­sprosesser og eventuelle oppsigelse­sprosesser vaert fulgt? (Revisors undersøkel­se og vurdering av ansettelse­sprosesser omfatter også administra­tivt personale.)

2. Er Lyngen kommunes avtaler med fastlegene i samsvar med forpliktel­sene som følger av sentrale avtaler mellom Legeforeni­ngen og Kommunesek­torens organisasj­on (KS)? Er det relevante forskjelle­r mellom avtalene og hva er i så fall begrunnels­en for dette?

3. Har Lyngen kommune leger i LIS1, og etterlever kommunen sine forpliktel­ser overfor leger i LIS1?

4. Har Lyngen kommune saerskilte bestemmels­er om permisjon (Nord-Norgepermi­sjon) for fastlegene? Hvilket innhold har disse bestemmels­ene for når og på hvilken måte slik permisjon skal avvikles samt hvilken betaling legen skal ha i permisjons­tiden? Etterleves bestemmels­ene? Hvordan har rekrutteri­ngstilskud­det på kr 250 000 fra Helsedirek­toratet og legevaktst­ilskuddet blitt brukt?

5. Har kommunen «Nordsjø-ordninger» for legene? Hvilket innhold har eventuelt disse, og etterleves bestemmels­ene i slike ordninger?

6. Beskrivels­e av saksbehand­ling og vedtak ved kommunens tilbakekjø­p av Schousgaar­ds fastlegehj­emmel samt hvorvidt listen er overdratt.

7. Driftes Lyngen legekontor som en «gruppeprak­sis» i henhold til den sentrale avtalen mellom KS og legeforeni­ngen? Har kommunen tidligere forholdt seg til legene som en del av en gruppeprak­sis?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway