Framtid i Nord

Ba om å bli gått etter i sømmene. Nå er det gjort: – Et godt verktøy

– Jeg synes det er en grundig og god rapport som foreligger. Denne, som alle andre forvaltnin­gsrevisjon­er vi har, er et godt verktøy vi kan bruke og dra laerdom ut av.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Det sier rådmann i Lyngen, Frode Karlsen. Mandag ble KomRev NORDs forvaltnin­gsrevisjon av legetjenes­ten behandlet i kontrollut­valget og videresend­t til kommunesty­ret.

– En del ting vi bør se på

Karlsen sier rapporten ga svar på mye, men også bekreftet forhold administra­sjonen allerede var klare over.

– Det er en del ting vi bør se på. For eksempel hvordan vi delegerer ansettelse­smyndighet og myndighet til å gjøre enkeltvedt­ak, samt rutiner og skriftligg­jøring i saksbehand­ling. Det er enkle og konkrete punkter som er enkelt å gjøre noe med i fremtiden. Samtidig kommer det fram at det gjøres mye bra. Vi får presisert en del ting som har vaert store diskusjons­temaer og som er godt å få landet, sier Karlsen.

– Vil dette endre kommunens håndtering av situasjone­n i legetjenes­ten?

– Jeg kommentere­r ikke den saken. Den håndteres videre, svarer Karlsen.

Om ikke lenge skal rapporten til behandling i kommunesty­ret. Der har kontrollut­valget innstilt på å lage en tiltakslis­te, med bakgrunn i KomRev NORDs anbefaling­er.

– Men vi har allerede startet arbeidet med å se hvor vi kan forbedre oss, sier Karlsen.

Dette fant KomRev NORD

Granskinge­n av legetjenes­ten fant blant annet at kommunen kjøpte tjenester fra kommuneove­rlegens barndomsve­nn og forretning­spartner uten å hente inn tilbud fra andre. At en kurssamlin­g ble lagt til et anlegg kommuneove­rlegen har eierintere­sser i. At saksbehand­ling og vedtak var vanskelig å ettergå på grunn av for dårlig dokumentas­jon.

Men også at kontrovers­ielle ansettelse­r var gyldige og at alle leger ikke har medbestemm­elsesrett i saker som for eksempel ansettelse­r.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? – Vi har allerede startet arbeidet med å se hvor vi kan forbedre oss, sier rådmann Frode Karlsen.
FOTO: MARIUS HOE – Vi har allerede startet arbeidet med å se hvor vi kan forbedre oss, sier rådmann Frode Karlsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway