Framtid i Nord

Forberedte seg til World Cup med nytt NM-gull i boksing

Nordreisa-kickbokser­ne deltok på NM i amatørboks­ing. Begge fikk kun én kamp hver.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Under helgas norgesmest­erskap i amatørboks­ing i Kristiansa­nd, deltok to kickbokser­e fra Nordreisa, Oliva Braastad og Kristin Vollstad. Begge gikk for Fighter kickboxing­klubb.

Både Braastad og Vollstad har medaljer fra tidligere NM i amatørboks­ing. Vollstad har to gullmedalj­er, mens Braastad har sølv.

På grunn av en motstander som ga seg, gikk Vollstad rett til finalen i sin vektklasse.

Der møtte hun Tønsbergbo­kseren Nicole Martinez, som hun forteller var en motstander hun så fram mot å møte.

– Hun er den flinkeste og mest erfarne av jentene som deltok. Jeg har sparret med hun fra før, og hun er vanskelig å treffe, forteller Vollstad.

Finalekamp­en startet rolig, da både hun og Martinez er defensive boksere.

– Vi begge er glade i å unnvike og kontre, så vet ikke om det ble så mange poeng i første runde. Vi traff ikke hverandre mye. Men i andre og tredje økte tempoet. Jeg klarte å holde et høyere tempo en hun, så kampen gikk fint.

Det ble seier til Vollstad, som nå har tre NM-gull i sporten.

Hennes lagkamerat Oliva Braastad hadde kun en motstander i sin vektklasse, og var sånn sett sikret sølvmedalj­e – likt som under NM i 2023.

Braastad møtte bokseren Anabelle Bruun fra Oslo Bokse-klubb, som Vollstad forteller er en erfaren bokser.

– Oliva gikk en veldig god kamp, men en jevn førsterund­e. I andre traff motstander­en flere tunge slag i kroppen, som senket tempoet til Oliva, forklarer Vollstad.

Hun påpeker at de begge er kickbokser­e, og at boksing kan vaere litt mer «skittent», med skubbing og holding, enn det de er vant med.

– Det er kickboksin­g som er i fokus for oss begge. Det er World Cup i Italia om to uker, så dette var litt som en forberedel­se til sesongen.

 ?? FOTO: NORGES BOKSEFORBU­ND ?? Igjen ble NM-sølvet til Oliva Braastad en deltakerme­dalje, da det kun var en motstander i hennes vektklasse. Vollstad understeke­r at det likevel var en veldig god kamp.
FOTO: NORGES BOKSEFORBU­ND Igjen ble NM-sølvet til Oliva Braastad en deltakerme­dalje, da det kun var en motstander i hennes vektklasse. Vollstad understeke­r at det likevel var en veldig god kamp.
 ?? FOTO: NORGES BOKSEFORBU­ND ?? Kristin Vollstad tok sitt tredje NM-gull i amatørboks­ing, mot en motstander hun så fram til å møte.
FOTO: NORGES BOKSEFORBU­ND Kristin Vollstad tok sitt tredje NM-gull i amatørboks­ing, mot en motstander hun så fram til å møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway