Framtid i Nord

Nå melder meteorolog­en flere «blaff av vinter»

Koser du deg med sol og mildvaer? Det kan det i så fall bli adskillig mindre av fremover. Men har du savnet snø, kan du vaere mer fornøyd.

- TORBJØRN O. KARLSEN

For selv om vakthavend­e meteorolog Petter Ekrem ved Meteorolog­isk institutt ikke akkurat rader opp med farevarsle­r og uvaer, så må vi nordtromsi­nger vente oss et vaerskifte fra tirsdag av.

– Ja, det blir litt endring fra det vaeret vi har hatt ganske lenge nå, med mildvaer, sol og lite vind. Temperatur­ene vil synke og tirsdag blir det først regn og nordavind. Så blir det enda kaldere – spesielt natt til

onsdag, sier Ekrem.

Fin onsdag

Han melder sludd fra formiddage­n av tirsdag, før snøbygene overtar på ettermidda­gen i Nord-Troms – til glede for alle med ulike ski på beina.

– Ja, og det blir også mer vind, kanskje opp mot stiv kuling utsatte steder helt i nord, sier Ekrem, før han kommer med litt bedre nyheter for onsdagen.

– Vi melder altså et blaff av vinter tirsdag, men onsdag ser det ut som at vi får oppholdsva­er. Vi er tilbake til fralandsvi­nd og det blir tørt og fint. Onsdagen ser ut til å bli en bra dag – med litt vårstemnin­g igjen, selv om det ikke blir like fint som vi har hatt den siste

perioden.

Vinterlige slaget

Men den vaermessig­e pingpongen fortsetter. Torsdag blir det et nytt «vinterblaf­f». Da kommer et lavtrykk fra sørvest og sveiper over hele Nord-Norge. Vår region slipper ikke unna.

– Vi får ikke lavtrykket over oss som sådan, men nedbørsomr­ådet kommer innom og da får vi et påfyll av snø. Så drar lavtrykket videre til Sverige og Finland og da kommer det nordavind og snøbyger, sier Ekrem og oppsummere­r:

– Det blir kaldere enn det har vaert, og så er det litt fram og tilbake hvor nedbøren treffer. Men det er innslag av vinter som er det neste på tapetet.

Det vil komme snø de fleste stedene, men ikke de voldsomme mengdene. Temperatur­en vil også vaere av det vinterlige slaget,

avslutter Ekrem.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? I AKSJON?: Det er ikke utenkelig at brøytebile­ne må ut på veiene i Nord-Troms de neste dagene. Men meteorolog­ene melder ikke enorme mengder snø heller.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD I AKSJON?: Det er ikke utenkelig at brøytebile­ne må ut på veiene i Nord-Troms de neste dagene. Men meteorolog­ene melder ikke enorme mengder snø heller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway