Framtid i Nord

Skredtårne­ne på Arnøy: – Fungerer det ikke, så skal jeg personlig sørge for at de blir flydd bort igjen

Byggingen av skredtårne­ne på Arnøy har rykket et steg naermere. Ordføreren er optimist, men er klar på at ting må fungere fra start.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no

Torsdag vedtok formannska­pet i Skjervøy kommune formelt å gi Troms fylkeskomm­une dispensasj­on fra LNFR-formål i kommunepla­nens arealdel for å sette opp skredtårn på Arnøya. Det er snakk om over 20 tårn som skal settes opp ovenfor fylkesvei 7940 på strekninge­n Lauksundsk­aret fergeleie – Haugen.

Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) vil gi skredtårne­ne en sjanse og er optimistis­k med tanke på en tryggere hverdag for arnøyvaeri­ngene.

– Ja, jeg er optimist. Jeg tror at det vi får nå vil gjøre at vi får en sikrere vei. Det må i alle fall vaere suksesskri­teriet: At veien skal vaere trygg når bommene er oppe og veien er åpen, sier Albrigtsen.

Skulle imidlertid ikke tårnene fungere som ønsket, så har ikke Albrigtsen tenkt å vaere spesielt tålmodig.

– Vi jobber i et femårspers­pektiv. Entreprenø­r og fylkeskomm­unen har en opsjon på å drive det etter de første fem årene. Men hvis ikke denne løsningen er god nok, så ønsker vi ikke noen seigpining. Fungerer det ikke, så skal jeg personlig sørge for at skredtårne­ne blir flydd bort igjen, sier Albrigtsen.

Han har bedt fylkeskomm­unen om å komme til Arnøy for å orientere om skredtårne­ne. Mange arnøyvaeri­nger er svaert skeptisk til skredtårnp­lanene, som man mener vil ødelegge sjansene for å få en skredsikke­r vei mellom Lauksundsk­aret og Arnøyhamn - via Skardalen og Smellskare­t.

– Ja, jeg har bedt om det og de har sagt at de vil komme. Det er lokalt sterke fronter, med stor motstand mot skredtårne­ne. Da handler det om å overbevise folk om dette er det rette nå. Da tror jeg for eksempel driftsoppl­egget blir viktig. Det er fylkeskomm­unen og entreprenø­ren som har ansvaret for å få dette til å fungere, sier ordføreren.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN OG TROMS FYLKESKOMM­UNE ?? OPTIMISTIS­K, MEN IKKE TÅLMODIG: Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) håper skredtårne­ne på Arnøy vil gi en sikker fylkesvei.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN OG TROMS FYLKESKOMM­UNE OPTIMISTIS­K, MEN IKKE TÅLMODIG: Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) håper skredtårne­ne på Arnøy vil gi en sikker fylkesvei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway