Framtid i Nord

Gull og bronse til futsal-lagene i Alaska: – En fantastisk opplevelse for dem

Lyngen-spillere sikret seieren for FA Sápmi i futsal.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

– Fram til nå har det gått bra!

Det forteller trener Odd Gunnar Lorentzen for G16 laget til FA Sápmi. De deltok forrige uke på Arctic Winter Games i futsal. Framtid i Nord fikk tak i treneren torsdag kveld.

Guttelaget har spillere fra både Nordreisa IL og Lyngen/ Karnes IL.

Og bra har det gått. De har vunnet alle kamper med unntak av én hvor det ble uavgjort.

Torsdag spilte de kvartfinal­e mot Alberta North som de vant 4–2, så semifinale mot Alaska. Den vant de 14–6, og dermed var de i finalen, hvor de møtte laget til Yukon.

– Da vi møtte Yukon først sleit vi med sykdom i troppen, hvor to av ni spillere var isolert på sykehus med oppkast. Da ble det 2–2. Ellers har vi vunnet 12–0, 14–1, og 14–2, sa treneren før kampene på torsdag.

Tre Lyngen-mål

Og det ble en jevn finalekamp, i motsetning til de fleste av kampene til guttene hvor de har briljert over motstander­ne.

Men FA Sápmi kom seirende ut av finalen med 4 mål mot 3, og vant dermed Arctic Winter Games 2024 i futsal.

L/K-guttene sikret laget seieren, da Arion Ballovarre scoret 2 mål og Vebjørn Tokle ett. I tillegg scoret Jon Ante Oskal fra Bardufoss.

For spillerne er det å dra ned på Arctic Winter Games litt av en opplevelse. Det er mesterskap i svaert mange sportsgren­er, med totalt 2–3 tusen deltakere og fem tusen mennesker i sving.

– Det er en fantastisk opplevelse for de. Det er som et ungdoms-OL med 20 forskjelli­ge idretter og en del kultur. Man har bare mulighet til å delta på dette en gang i livet.

Laget har også spillere fra Tromsø, Målselv, Alta og Honningsvå­g.

Bronse til jentelaget

Også J16-laget til FA Sápmi har gjort det bra under AWG. I gruppespil­let ble de nummer to, med tre seire, et uavgjort og et tap.

Tapet var deres første kamp mot Northwest Territorie­s på søndagen, men så vant de 6–4 over Alberta North på mandag, 11–2 over Nunavut på tirsdag, 5–4 over Alaska på onsdag og 3–3 mot Yukon på torsdag.

I semifinale­n møtte de igjen Northwest Territorie­s, hvor det ble 5–2 til laget fra Canada.

Sanna Hausner og Mia Helene Lingrasmo fra Furuflaten IL spilte på laget.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FLERE NORDTROMSI­NGER: På FA Sápmi-laget SPILLER blant annet Dag Aslak Sandøy i Nordreisa IL, og Arion
Ballovarre og Vebjørn Tokle i Lyngen/Karnes IL.
FOTO: PRIVAT FLERE NORDTROMSI­NGER: På FA Sápmi-laget SPILLER blant annet Dag Aslak Sandøy i Nordreisa IL, og Arion Ballovarre og Vebjørn Tokle i Lyngen/Karnes IL.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ROS: Guttene på G16 laget har fått mye skryt – også fra motstander­ne.
FOTO: PRIVAT ROS: Guttene på G16 laget har fått mye skryt – også fra motstander­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway