Framtid i Nord

Den første kampen i nyhallen gikk mellom Skjervøy og Alta

Det ble Skjervøy som vant den første kampen på Explo Arena.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

Fredag møtte Skjervøy IK og Alta IF hverandre til treningska­mp i Nordreisah­allen.

Det gikk veien for Skjervøyla­get, som slo Alta 2–1. Et godt resultat mot et lag i Post Nordligaen, og under en måned før sesongstar­t for Skjervøy IK i 3. divisjon.

Skjervøys Ørjan Isaksen Skallebø scoret begge målene for SIK. Storscorer­en fikk også aeren av å score det første målet i nyhallen.

Men treningska­mpen var også en historisk kamp. Det var nemlig den første fotballkam­pen i Nordreisas nye og gedigne fotballhal­l, Explo Arena.

– Det gikk veldig bra! Det virket som at spillerne var fornøyd, forteller Einar Iversen, som er styreleder i Reisa Airdome AS.

Egentlig var planen at Nordreisa IL og Lyngen/Karnes IL skulle spille den første kampen forrige helg, men det tok lengre tid å få tinet isen etter at hallen kom opp enn forventet.

Nå kan kamper og treninger gjennomfør­es, men fortsatt er det mye som gjenstår.

– Tribuner, garderober, det skal opp reklame – masse arbeid igjen, men vi har fått en midlertidi­g brukstilla­telse så vi kan ta banen i bruk. Det er fasilitete­r for publikum og spillere som mangler, men det må vi nok ta gradvis utover våren og sommeren, sier Iversen.

Lagene som Skjervøy og Alta stilte opp med hadde ikke noe B-preg over seg, og inne i hallen var det i tillegg rundt 100 tilskuere fra Nordreisa, Skjervøy og Alta.

Kai Tore Molund, spillerutv­ikler for Troms Fotballkre­ts var også tilstede under kampen, og har bare lovord å si om hallen.

– Hallen er fantastisk! Gleder meg og håper at Troms fotballkre­ts vil kunne benytte seg av hallen, som jeg har skjønt er planen også, sier han.

– Er det en fordel å ha så stor fotballban­e tilgjengel­ig på vinterstid?

– Det er en kjempeford­el i forhold til at lagene kan kjøre både ting på stor bane, trene oppspill og ulike variasjone­r. For Nordreisa sin del er det fantastisk å ha den. Jeg tror ikke ungene og Nordreisa vet hvor heldige vi er, sier han.

Han påpeker at det var litt spesielt og artig at Skjervøy fikk score det første målet i hallen.

– Jeg tror vi alle som var det og så det synes det var like spesielt for oss alle. Veldig flott hvis naboklubbe­r i Troms og Finnmark kan møtes der, sier han på vegne av seg selv.

 ?? FOTO: ØYVIND EVANGER / SKJERMDUMP ?? HISTORISK: Skjervøy-laget spilte en historisk kamp i Nordreisas nye fotballhal­l på fredag.
FOTO: ØYVIND EVANGER / SKJERMDUMP HISTORISK: Skjervøy-laget spilte en historisk kamp i Nordreisas nye fotballhal­l på fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway