Framtid i Nord

Lederen på fiskebruke­t venter med feiringen til arbeidet faktisk starter

Den daglige lederen på Årvikbruke­t har ikke tenkt å feire med kake før arbeidet i havna i Årviksand faktisk har startet.

-

Daglig leder ved Årvikbruke­t, Håvard Albrigtsen, har en realists tilnaermin­g til NTP-lekkasjen om havna i Årviksand.

Albrigtsen har nemlig sett utbedrings­planene for havna i Årviksand inne i Nasjonal transportp­lan før. Men havna og innseiling­en til den har ikke blitt noe dypere av det.

– Det er bra at den ligger inne. Men det gjenstår fortsatt å se om det er politisk vilje til å faktisk gjøre noe med havna. Da først kan vi begynne å se lyst på livet, men foreløpig er alt ved det gamle, sier Albrigtsen.

På overtid – og vel så det

Og med «ved det gamle» mener Håvard Albrigtsen egentlig «en uholdbar situasjon». For havna er altfor grunn for det behovet

Årvikbruke­t har i 2024.

– Det skulle jo vaert gjort noe for lenge siden. Det har vaert et problem i en mannsalder, og nå er vi på overtid, og vel så det. Det er jo galskap at en fiskerihav­n skal vaere avhengig av flo og fjaere for å fungere, sier Albrigtsen, som for øvrig er bror av Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen.

Han sier at først når man har kommet ned på en dybde på minus åtte meter så kan man begynne å snakke om en ordentlig fiskerihav­n.

– Da kan både fraktebåte­r og de større kystbåtene gå inn og ut her – uten å vaere avhengig av flo og fjaere. Derfor er det selvsagt positivt at havna er tenkt prioritert, men vi venter med feiringen til arbeidet faktisk starter. Det blir i alle fall ikke noe feiring med kake før det skjer, sier Albrigtsen.

Bremser utviklinge­n

– Hvor viktig er det for lokalsamfu­nnet i Årviksand å få havna utbedret?

– Det er selvsagt veldig viktig. Fiskebruke­t er jo en hjørnestei­nsbedrift og vi kan ikke vaere avhengig av de store båtenes godvilje for å få leveranser. Det er ikke sånn det skal vaere. Det bremser utviklinge­n for både fiskebruke­t og Årvik-samfunnet.

Han kan se tilbake på et bra 2023 for Årvikbruke­t.

– Jada, det har vaert omtrent som året før. Litt mindre torsk enn normalt, og så ble det en kort og hektisk seisesong. Vi var ikke helt skodd med mannskap når seien kom, så vi fikk kjøpt inn litt mindre fisk enn vanlig. Men ellers har de gått greit.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? AVVENTENDE: Håvard Albrigtsen, daglig leder ved Årvikbruke­t, syns det er bra at havna i Årviksand er tenkt utbedret. Men feiringen venter han med til mudringen faktisk starter.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN AVVENTENDE: Håvard Albrigtsen, daglig leder ved Årvikbruke­t, syns det er bra at havna i Årviksand er tenkt utbedret. Men feiringen venter han med til mudringen faktisk starter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway