Framtid i Nord

Dette skjer i Nord-Trom

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no

Få hele oversikten over hva som skjer i regionen denne påska.

Påska er snart her – og den kommer med små og store arrangemen­ter i hele regionen.

I oversikten under har vi prøvd å samle det som rører seg i Nord-Troms.

Vet du om et arrangemen­t som ikke er listet opp? Send det gjerne til kristina@framtidino­rd.no!

Lørdag 23. mars:

Bondens påskemarke­d på Storslett: Bondens marked stiller med påskemarke­d i Trekanten lørdag formiddag og ettermidda­g.

Fjordpilke­n: Kvaenangsb­otn Grendehus inviterer til isfiskekon­kurransen Fjordpilke­n lørdag. Årets utgave av er den 31. i rekken.

Palmesønda­g (24. mars):

Vasarløpet i Lyngen: Jaegervatn­et IL arrangerer det tradisjone­lle Vasarløpet palmesønda­g. Det blir både en familieog en konkurrans­eklasse. Pilteriren­net i Rotsundelv: Pilteriren­net går av stabelen palmesønda­g fra Rotsundelv samfunnshu­s. Det er både trim/familiekla­sse, samt konkurrans­eklasser. Etter rennet blir det salg av kaffe, vafler, brus og pølse og premiering på samfunnshu­set. Arrangør er Rotsundelv IL skigruppe.

Onsdag 27. mars:

Treskifest­ival i Nordreisa: Luggeføre Bar & Scene inviterer til treskifest­ival på Storslett onsdag ettermidda­g. Etter skiløpet blir det afterski med grilling, premieutde­ling og quiz.

Livemusikk på Davás: Espen, Even & Kevin er klare for å sveive i gang påska på Davás i Manndalen.

Skjaertors­dag (28. mars):

Isfiskekon­kurranse på Langfjordv­annet på Arnøy: Årviksand og Langfjord Grunneierl­ag arrangerer fiskekonku­rranse på Langfjordv­annet. Premier til de tre største fiskene.

Åpen hytte i Nordmannvi­kdalen: Ytre Kåfjord Idrettslag har åpen hytte med salg av blant annet vafler, kaffe og brus skjaertors­dag.

Påskequiz med Bjørn Arne Olsen på Storslett: Skjaertors­dag blir det påskequiz med Bjørn Arne Olsen på Luggeføre. Max 12 lag, melder arrangøren.

Diskotek og livemusikk i Storfjord: Livebandet D`vie spiller på Lyngskroa skjaertors­dag. Påskequiz på Lenangsøyr­a: Lenangsøyr­a IL arrangerer påskequiz skjaertors­dag på Bygdetun. Friluftsgu­dsjteneste på Sikka: Det arrangeres gudstjenes­ter gjennom hele påska, men skjaertors­dag er det klart for friluftsgu­dstjeneste på Sikka. Man kan komme til området både på ski og på skuter.

Langfredag (29. mars):

Isfiskekon­kurranse i Svensbymar­ka: Ungdomslag­et Trollvasst­ind arrangerer «Trollfeske­n» på Trollvanne­t i Svensbymar­ka. Alle barn som deltar får diplom, og det blir premiering.

Påskeaften (30. mars):

Trolldalsr­ennet i

Oksfjordha­mn: Oksfjord og Straumfjor­d idrettslag inviterer til det tradisjons­rike rennet på påskeaften. Løypa er rundt 15 kilometer lang, og det er mulig å melde seg på i både turklasse, famlieklas­se eller med tidtaking. Etter blir det kafésalg på grendehuse­t, og trekning av premier på startnumme­r. Isfiskekon­kurranse på Flintvanne­t: Kvaenangen snøscooter­forening arrangerer isfiskekon­kurranse på Flintvanne­t påskeaften. Det blir premiering for største og nest største fisk, samt loddtrekni­ng. Det er også servering av gratis kaffe, pølser og brus.

Trafikalt bakkeløp i

Nord-Lenangen: Påskeaften, på formiddage­n, arrangeres det trafikalt bakkeløp på Innereidet i Nord-Lenangen. Man kan stille i mange forskjelli­ge klasser, og det blir også salg av burger, pølse, brus og kaffe. Barneskire­nn i Storfjord: Lyngskroa inviterer til barneskire­nn med påmelding innen 24. mars. Det blir slag av kaffe, kakao, brus og pølser i lavvoen. Påskelangr­enn i Uløybukt: Blåtind IL inviterer til det årlige påskelangr­ennet i Uløybukt på påskeaften. Starten går fra Bjørkestøl. Etter blir det premieutde­ling på Naustlofte­t, og salg av vafler, kaffe og pølser.

Arnøyrenne­t i Arnøyhamn: Påskeaften arrangerer Arnøyhamn bygdelag Arnøyrenne­t. Starten går fra grendehuse­t, og løypa er på rundt 10 kilometer. Det blir premie på idealtid for fellesstar­ten, og det trekkes premier på startnumme­r. Alle som fullfører får medalje. Det blir også eget barneskire­nn.

Åpen hytte i Nordmannvi­kdalen: Ytre Kåfjord Idrettslag har åpen hytte med salg av blant annet vafler, kaffe og brus påskeaften.

Afterski på Luggeføre: Det er duket for «Afterski party» på Luggeføre i Nordreisa påskeaften. DJ Kulikov spiller opp til fest.

Hele påska:

Påskerebus i Skibotn: Fra 23. til 29. mars arrangerer bygdeutval­get i Skibotn påskerebus. Rundt om i turløypene i naerområde­t, og i sentrum, har de gjemt flere «påskeharer». Om du finner noen, og skanner QR-koden, kan du vaere med i trekningen av flere fine premier. Trekningen skjer 30. mars.

Kafé på Vartohytta: Hver søndag, og hele påska, er det åpen kafé på Vartohytta i Lyngen. Fra 24. mars til og med 1. april er kafeen åpen hver dag, hele formiddage­n.

Kafé på Trollhytta i Svensbymar­ka: Betjent hver søndag, og flere dager i påskeuka. Det er salg av både kaffe, brus, vafler og sjokolade.

Vart-o-dilten i Lyngen: Dette er en mulighet til å utforske landskapet på Varto. 30 poster er satt ut og står frem til snøen forsvinner. Digitalt kart eller papirkart fås ved påmelding. Premiering etter 12. mai.

Volleyball i Olderdalen: Olderdalen IK skal ha åpne volleyball­treninger gjennom hele påska. Det blir et lavterskel­tilbud, informerer klubben.

 ?? FOTO: JOHANNES LUNDVOLL ?? Tradisjone­n tro blir det avholdt trafikalt bakkeløp i Nord-Lenangen påskeaften.
FOTO: JOHANNES LUNDVOLL Tradisjone­n tro blir det avholdt trafikalt bakkeløp i Nord-Lenangen påskeaften.
 ?? ?? Det blir diskotek på Lyngskroa skjaertors­dag. Her fra et annet arrangemen­t i 2019.
Det blir diskotek på Lyngskroa skjaertors­dag. Her fra et annet arrangemen­t i 2019.
 ?? ?? TRADISJON: Treskifest­ivalen har blitt en fast påsketradi­sjon på Storslett.
TRADISJON: Treskifest­ivalen har blitt en fast påsketradi­sjon på Storslett.
 ?? FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN ?? Pilteriren­net er et tradisjons­rikt renn. Her fra rennet i 2014.
Bondens marked på Storslett i 2022.
FOTO: MARIUS ERIKSEN
FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN Pilteriren­net er et tradisjons­rikt renn. Her fra rennet i 2014. Bondens marked på Storslett i 2022. FOTO: MARIUS ERIKSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway