Framtid i Nord

Kickstarte­r påska med kino, brettspill og turtips – og de vil ha deg med

Aktørene på Halti inviterer til påskeåpen dag med masse aktivitete­r.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL

– Mandag, i det vi går inn i stille uke, så starter vi påska her i Nordreisa med at Haltimiljø­et klinker til med påskeåpent.

Det forteller Gro Pedersen i Halti SA. Nesten alle enhetene på huset er med – og det blir påskeaktiv­iteter for barn, brettspill for voksne, lesestund for de minste, for ikke å snakke om kino. Halti-butikken er åpen, og ikke minst stiller Røde Kors med både kafé og utstyrsban­k, der man kan låne utstyr til påska.

– Og stort sett alt, unntatt kinoen, er helt gratis. Dette er en dag alle i hele NordTroms kan komme og vaere med på, sier Pedersen entusiasti­sk.

Kinoen som vises er en barnefilm som heter «De raske og de rå».

– En fartsfylt og helsprø animasjons­film, som anbefales på det sterkeste. Her er det bare å spenne seg fast, oppfordrer Jørn Holm.

Utstilling og turtips

Nord-Troms museum har åpen utstilling, og det har også nasjonalpa­rksenteret og villakssen­teret. Deres nye utstilling, Fantastisk­e Reisa, har denne dagen siste åpningsdag før påske, og det er også siste dag det er gratis å komme inn.

– Den vil vaere stengt en periode etter påske, før vi åpner til turistseso­ngen, og da blir det billett, sier Pedersen, som derfor anbefaler alle å ta turen innom denne mandagen.

– Vi har fått fantastisk­e tilbakemel­dinger på den, legger hun til.

Ellers skal nasjonalpa­rksenteret også hjelpe de som vil med turplanleg­ging.

– Vi hiver opp Varsom-kart og gir oppdaterte vaer- og føremeldin­ger fra dalen, samt ski- og føreforhol­d. Så skal vi si litt om hyttene, og bare snakke med folk, så hit inn kan man komme og få turveiledn­ing, sier Odd Rudberg.

Tradisjon

Påskeåpent på Halti går langt tilbake, og er blitt en tradisjon, ifølge Pedersen.

– Vi ønsker å ha noen dager i året der man åpner opp og inviterer publikum inn. Det er vanskelig å nå alle i løpet av et år, men nå som folk har fri, har vi lyst å lage litt feststemni­ng.

Holm påpeker at Halti jo er åpent for alle, alle dager, men at noen dager virkelig markerer man at man har åpne dører.

Pedersen legger til at det jo heller ikke er alle som reiser bort på noen fancy påskeferie.

– Men de kan få kose seg her og ha det kjempearti­g med både kino og andre aktivitete­r.

kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? PÅSKEÅPENT: Gro Pedersen i Halti SA, Odd Rudberg i Reisa Nasjonalpa­rksenter og Jørn Holm fra kommunens kulturvirk­somhet er blant aktørene som bidrar til åpen dag på Halti. De håper folk fra hele regionen vil vaere med å starte påska med dem.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL PÅSKEÅPENT: Gro Pedersen i Halti SA, Odd Rudberg i Reisa Nasjonalpa­rksenter og Jørn Holm fra kommunens kulturvirk­somhet er blant aktørene som bidrar til åpen dag på Halti. De håper folk fra hele regionen vil vaere med å starte påska med dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway