Framtid i Nord

Påskevaere­t i Nord-Troms: Sur vind, men sjanser for påskestemn­ing likevel

Varmen fra solstrålen­e må kjempe mot sur vind og lave temperatur­er i Nord-Troms ved inngangen til påsken.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Vakthavend­e meteorolog Marek Ratajczak Vervarslin­ga for NordNorge har blandet drops å komme med vaermessig når vi nå entrer påsken.

– Ja, det er fortsatt vinter i Nord- Norge. Det blir sur vind, liten til stiv kuling ut fjordene, og det blir lave temperatur­er. Faktisk ned mot 15–20 minusgrade­r enkelte steder i Nord-Troms utover i helga. Så det blir mer vinterlig stemning igjen, sier Ratajczak.

Smøretips

Men for den som har tenkt seg ut på ski i påsken, eller kanskje bare skal oppsøke en potensiell solvegg, så har meteorolog­en også gode nyheter. For våren er unektelig i anmarsj.

– Det kan likevel bli påskestemn­ing, ja. Absolutt. For det blir sol og fint på himmelen i helga også. Det vil nok bli finest vaer ut mot kysten. Det er større fare for skyer innover i dalene, der skyer ifra Finnmark og Finland kan presse seg inn – skyer som tørker opp når de kommer over fjellene og ut mot kysten, sier Ratajczak, og sper på med smøretips for de kommende dagene.

– Man må jo kle seg godt, men fjeset som stikker fram mellom luer og skjerf, kan nok trenge beskyttels­e mot sola nå. Så det er kanskje på

tide å finne fram solkremen.

Klart, fint – og kaldt

Og inn i den stille uke ser vaeret til å holde seg. Det blir variasjone­r av østavind og ganske klart, fint og kaldt vaer.

– Så vil jo sola varme på dagtid, men temperatur­ene vil nok fortsatt holde seg på minussiden også på dagen, sier Ratajczak.

På vinteren skal en journalist vaere forsiktig med å sette positive eller negative fortegn på begrepet «ingen nedbør». Men det er i alle fall det som meldes fra meteorolog­ene i overskueli­g fremtid.

– Ingen nedbør, nei. Det blir tørt vaer fremover.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ??
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway