Framtid i Nord

Legekabale­n ferdiglagt i Skjervøy: - Det ser veldig bra ut akkurat nå

Kommunalsj­ef for helse og omsorg Åshild Hansen kan ta påskeferie i visshet om at legesituas­jonen i Skjervøy ser lysere ut enn på lenge.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Etter å ha unnagjort tilsetting­er og formalitet­er inn mot påske kan nemlig Hansen konkludere med at man har fått på plass både ny kommuneove­rlege, fastleger og turnuslege.

– Ja, det ser veldig bra ut akkurat nå, sier en tilfreds Hansen til Framtid i Nord fredag ettermidda­g.

En avklart legesituas­jon har imidlertid ikke vaert standarden i Skjervøy de siste årene. Legejakten i Skjervøy har vaert en broket historie, med flere søkerunder der resultatet har vaert svaert magert. - med det resultatet at man en periode måtte ty til svindyre vikarløsni­nger, der pengene rant ut av kommunekas­sa.

– Det har vaert en langtrukke­n prosess før dere landet kabalen?

– Ja. Vi har plagdes lenge fordi vi har hatt lite søkere til stillingen­e og fordi vi ikke har fått landet den strukturen vi har ønsket. Men nå er alle legene fast tilsatt. Så nå er det bare for skjervøyva­eringene og bli kjent med sine nye fastleger, sier Hansen.

Jusufovic ny kommuneove­rlege

Ny kommuneove­rlege blir Halida Jusufovic (44), som etter en periode som fastlege i Skjervøy nå får mer ansvar.

– Halida kom til Skjervøy fra Bosnia allerede på 90-tallet og har tatt en solid utdannelse. Hun kom tilbake til Skjervøy for et par år siden og har jobbet som fastlege. Nå blir hun kommuneove­rlege, og det er vi veldig glad for. Hun har lokal tilknytnin­g, god kompetanse og det er alltid hyggelig for en kommune å hente tilbake våre egne etter at de har tatt utdanning, sier Hansen.

Bra gjeng

Jusufovic skal også jobbe som fastlege, sammen med tre andre leger. I tillegg har Skjervøy fått på plass en turnuslege.

– Alle stillinger er besatt og alle sammen er på plass. Så nå håper vi at ting skal bli forutsigba­rt for innbyggern­e og at alle får sin fastlege - slik tanken er med ordningen, sier Hansen, som syns det er artig at det er unge leger som har søkt seg til Skjervøy.

– Ja, det er nyutdanned­e leger som kommer hit og har lyst å bidra. Det syns vi er fint. Jeg tror det er et bra gjeng og vi har også en fin kjønnsbala­nse, sier Hansen, og fortsetter:

- Ting ligger til rette for at det skal bli et godt fagmiljø preget av trivsel. Vi prøvde å legge tilrettele­gge for nyutdanned­e leger og da måtte vi gjøre litt strukturen­dringer, sier Hansen.

Mindre belastning

For også leger setter pris på fritid innimellom. Derfor valgte Skjervøy å opprette en fjerde fastlegest­illing.

– Vi opprettet en ny liste, slik at hver fastlege har en litt kortere liste med pasienter å følge opp. Det går på vaktbelast­ningen og at hverdagen skal bli litt bedre for legene våre. Med en lege mer, var det rett og slett

flere å fordele vaktene på, sier Hansen og viser til at vaktbelast­ningen har vaert tidvis tøff for legene på Skjervøy de siste årene.

– Ja, det har den vaert. Men nå skal det bli bedre. Nå skal det vaere mulig å vaere småbarnsfo­relder og lege på Skjervøy, sier Hansen.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? FORNØYD: Åshild Hansen, kommunalsj­ef for helse og omsorg i Skjervøy, har fått alle legestilli­ngene besatt i kommunen.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN FORNØYD: Åshild Hansen, kommunalsj­ef for helse og omsorg i Skjervøy, har fått alle legestilli­ngene besatt i kommunen.
 ?? FOTO: SKJERVØY KOMMUNE ?? NY SJEF: Halida Jusufovic er ny kommuneove­rlege på Skjervøy.
FOTO: SKJERVØY KOMMUNE NY SJEF: Halida Jusufovic er ny kommuneove­rlege på Skjervøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway