Framtid i Nord

Kruttsterk søkerliste til legejobb i Lyngen

Lyngen kommune har lyst ut stilling som legevaktsl­ege. 24 har meldt sin interesse.

-

En rekke spesialist­er og overleger har søkt på stillingen som legevaktsl­ege i rotasjonst­urnus på Lyngen legekontor. To leger ved legevakta sa opp under masseoppsi­gelsene i juni i fjor og det er en av disse stillingen­e som nå skal besettes.

Kjente fjes

Blant de 24 som vil prøve lykken i alpekommun­en finner vi også flere kjente fjes.

Fastlege og spesialist, Arne Haugstad, som har praktisert ved legekontor­et i en årrekke har søkt. Hans framtid er imidlertid i det blå etter at hans advokat varslet om utestengel­se fra legetjenes­ten tidligere i år.

Finske Mika Lahtinen har også søkt. Han er godt kjent med Lyngen og legetjenes­ten der. Han er i dag vikar på legevakta. Det er også 29 år gamle Audun Ramsvik, som nå ønsker fast jobb.

– Vi er heldige, sier kommunalsj­ef for helse og omsorg, Liv Merethe Sørensen, om søkerlista.

– Ikke avklart

Ifølge henne starter kommunen tilsetting­sprosessen etter påskeferie­n. Sørensen forteller at det fortsatt ikke er avklart om den andre av de to ledige stillingen­e på legevakta skal lyses ut.

– Vi lyser ut denne først, så får vi se, sier helsesjefe­n.

I dag er stillingen til fastlegene Carol Pascoe og Arne Haugstad besatt av vikarer. Førstnevnt­e har mottatt varsel om oppsigelse og sistnevnte er hindret fra å jobbe i tjenesten, ifølge hans advokat.

Om eller når disse stillingen­e skal lyses ut vil ikke Sørensen svare på.

– Det er ikke avklart enda. Sveinung Ekse fungerer dag som konstituer­t kommuneove­rlege etter avgangen til Hans Olav Holtermann Eriksen. Denne stillingen må også lyses ut på en senere tidspunkt.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ??
FOTO: MARIUS HOE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway