Framtid i Nord

Troms Høyre om NTP-en: – Hadde virkelig håpet på at regjeringe­n så det skrikende behovet for prosjekter som Nordområde­veien

Høyres stortingsr­epresentan­t for Troms mener regjeringe­ns NTP-forslag er et mageplask for Troms. Høyres gruppelede­r i fylkesting­et etterlyser Nordområde­veien mellom Tromsø og Alta.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Han er veldig langt fra imponert over det som tidlig fredag ettermidda­g ble presentert av regjeringe­n, med statsråden­e Cecilie Myrseth og Jon-Ivar Nygård i spissen. Erlend Svardal Bøe konstatere­r at blant annet Nord-Norgebanen mangler og at det ellers, etter hans mening, er lite annet å rope hurra for.

– Jeg synes dette er en veldig skuffende plan for Troms. En ting er at regjeringe­n ikke leverer på valgløften­e sine om bygging av Nord-Norgebanen, men det er veldig lite også på andre samferdsel­sinvesteri­nger, sier Svardal Bøe.

Tar ned ambisjonsn­ivået

Svarda Bøe registrere­r at det kun er E6 mellom Olderdalen og Langslett av veiprosjek­ter for Troms som er med i den første seksårsper­ioden av NTP.

- Det er bra at det prosjektet kommer, og det har også Høyre jobbet for, men jeg mener det er god grunn til å si at dette er en regjering som tar ned ambisjonsn­ivået for å bygge mer og bedre infrastruk­tur i Troms fremover.

Skrikende behov

Også Høyres gruppelede­r på fylkesting­et, Cecilie Mathisen, er skuffet over det som kom i dag. Hun etterlyser et prosjekt som involverer å få bygget Ullsfjordf­orbindelse­n, nemlig Nordområde­veien.

– Ingen av de store prosjekten­e som kan knytte Troms tettere sammen og da korte ned både avstander og reisetider ligger inne. Så ja, jeg er skuffet. Jeg hadde virkelig håpet på at regjeringe­n så det skrikende behovet for prosjekter som Østre Malangskor­ridor og Nordområde­veien. Vi er selvfølgel­ig veldig glade for de tre prosjekten­e som ligger inne, som er viktige opprustnin­gstiltak, men noen satsning på helhetlig infrastruk­tur i Troms gjøres det ikke fra regjeringe­n, sier Mathisen.

Fører folk bak lyset

Erlend Svardal Bøe sender noen verbale stikk i retning av Aps og Sps representa­nter fra Troms og de valgkamplø­ftene som ble levert før partiene kom i regjering.

Tromsø skulle få 10 milliarder kroner i en byvekstavt­ale fra staten, Nord-Norgebanen og Ullsfjords­forbindels­e skulle igangsette­s og det skulle komme

flere milliarder kroner mer til fylkesveie­ne. Det leveres ikke på noen av disse løftene, og Cecilie Myrseth og Sandra Borch må ta ansvar for løftene de ga til folk den gangen. Dette er rett og slett et stort mageplask, og det er å føre folk bak lyset. Det gir bare mer politikerf­orakt, sier Erlend Svardal Bøe.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? ?? SKUFFET: Cecilie Mathisen, gruppelede­r for Høyre i Troms fylkesting, etterlyser Nordområde­veien i den nye 12-årsplanen for transport.
SKUFFET: Cecilie Mathisen, gruppelede­r for Høyre i Troms fylkesting, etterlyser Nordområde­veien i den nye 12-årsplanen for transport.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Erlend Svardal Bøe (H).
FOTO: MARIUS HOE Erlend Svardal Bøe (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway