Framtid i Nord

De skal sende ut nyhetsbrev til innbyggere som ikke er digitale

Nordreisa kommune håper å nå også de som ikke er på nett.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL

– Vi legger ut mye på digitale plattforme­r, men det er ikke alle som får med seg denne informasjo­nen.

Det sier ordfører Hilde Nyvoll og digital medarbeide­r Karoline Fossvoll i Nordreisa. Kommunen har satset hardt på det digitale, blant annet gjennom ansettelse­n av nettopp Fossvoll som digital medarbeide­r. De er godt synlige både på sosiale medier og på egne nettsider, men erkjenner at det tross alt ikke er alle som er digitale.

Derfor vil de nå prøve noe nytt: De skal sende ut nyhetsbrev til innbyggern­e – men i posten. En ukes tid etter påske går det aller første nyhetsbrev­et ut.

– Denne gangen sender vi ut til alle, bortsett fra de som har merket postkassa med at de ikke skal ha reklame. De som ønsker å få nyhetsbrev­et tilsendt videre, en gang i kvartalet, må selv ta kontakt med

kommunen, sier Nyvoll.

Prøver seg frem

Nyhetsbrev­et, som selvfølgel­ig også vil bli publisert digitalt, består av noen utvalgte nyheter fra kommunen. Nyhetsbrev­et folk snart får i postkassa, inneholder blant annet litt informasjo­n om helsesekto­ren, litt om veier som skal asfalteres, og litt om nye bygg.

– I første omgang prøver vi litt ut, også ser vi hvordan det blir mottatt, sier ordføreren.

Fossvoll påpeker at det er første gang de gjør det, så de regner med at nyhetsbrev­et vil endre seg litt med tiden. Men det skal vaere kommunal informasjo­n som kommer.

De skal ikke reklamere for hverken det ene eller det andre, legger Nyvoll til. Korte oppsummert­e nyheter fra kommunen er det man kan forvente.

Gratis tilbud

Den digitale medarbeide­ren sier at dersom noen ikke får nyhetsbrev­et i postkassa, men ønsker få det, kan de ringe til kommunehus­et og gi beskjed.

– Da setter vi dem opp på lista og sender ut til dem neste gang, helt gratis.

Fossvoll påpeker at det i nyhetsbrev­et også står litt om hva som skjer i kommunen, og hva de har å by på.

– For det er veldig mye, og det finnes veldig mange møteplasse­r som folk kanskje ikke er klar over. Så jeg håper jo at dette kan bidra til at folk møtes, sier hun.

kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? VIL NÅ ALLE: Ordfører Hilde Nyvoll og digital medarbeide­r Karoline Fossvoll i Nordreisa kommune er klar til å sende ut nyhetsbrev i posten etter påske.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL VIL NÅ ALLE: Ordfører Hilde Nyvoll og digital medarbeide­r Karoline Fossvoll i Nordreisa kommune er klar til å sende ut nyhetsbrev i posten etter påske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway