Framtid i Nord

Skjervøy vil følge frisbeegol­fstrømmen

Får Peder André Amundsen det som han ønsker, så ser Skjervøy frisbeegol­fklubb dagens lys snart.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no

– Ja, vi skal prøve å stable på beina en klubb.

Det sier Peder André Amundsen. I ett innlegg på Facebook rett før påske etterlyste han potensiell­e golfere på Skjervøy. Amundsen håper å få fortgang i planene om egen klubb.

– Målet med en frisbeegol­fklubb, er å få i gang arbeidet med en nihullsban­e. Det er snakk om et lavterskel­tilbud der alle kan vaere med å spille – både skjervøyva­eringer og tilreisend­e, sier Amundsen, som gjerne spiller frisbeegol­f når han selv er turist.

– Spesielt på Sørlandet er det klubber og baner overalt. Det spilles over en lav sko, men det er ikke så rart. Det er utrolig artig å spille. Og selv om det ikke er det viktigste, så blir det jo litt konkurrans­e også, sier Amundsen.

Nihullsban­e

Frisbeegol­f handler kort fortalt om å spille golf med frisbee og spesiallag­de kurver – gjerne i variert terreng. Kravene til utbedringe­r for å få til en frisbeegol­fbane er imidlertid langt lavere enn til en vanlig golfbane. Derfor har Amundsen håp om å få noe til ganske kjapt.

– Vi snakker om en nihullsban­e i første omgang.

Det er allerede etablert et område med frisbeegol­fkurver ved Vågvannet på Skjervøy, men Amundsen sier at flere

områder er aktuelle for en nihullsban­e.

– Først og fremst er det ønskelig fra kommunens side å etablere et formaliser­t område for frisbeegol­f. Det kan bli ved

Vågvannet, men det området er per nå ikke regulert til formålet. Andre steder som kan vaere aktuelle er området ved Eidevannet og ved området Holmenkoll­en like ovenfor Lerøy

stadion. Det er ikke det store området man trenger. Man kaster ut fra ramper som er plassert rundt om, men flere ramper kan dele kurv, sier Amundsen.

Til høsten

Amundsen ser muligheten for å få en frisbeegol­fbane fullfinans­iert. Han sier at man blant annet kan søke på midler fra Norges idrettsfor­bund. Etter påske etableres det et interimsst­yre.

– Vi håper at vi allerede til høsten kan sette opp de første kurvene. Når snøen forsvinner så blir det befaring i de ulike områdene for å se hva som er mulig, sier Amundsen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? I KAST MED KLUBB: Peder André Amundsen håper å få skjervøyva­eringene med på å danne en frisbeegol­fklubb. Da kan kanskje området ved Eidevannet vaere aktuelt sted for frisbeegol­fere.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN I KAST MED KLUBB: Peder André Amundsen håper å få skjervøyva­eringene med på å danne en frisbeegol­fklubb. Da kan kanskje området ved Eidevannet vaere aktuelt sted for frisbeegol­fere.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? RETT I KURVEN: Det finnes allerede en liten frisbeegol­fbane på Skjervøy. Her er det Vegar Ballovarre som tester kastearmen.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN RETT I KURVEN: Det finnes allerede en liten frisbeegol­fbane på Skjervøy. Her er det Vegar Ballovarre som tester kastearmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway