Framtid i Nord

Folkefeste­n naermer seg med stormskrit­t – og de vil ha enda flere med på laget

Det er snart klart for en uke proppet med aktivitete­r for både store og små.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL

Det startet med NNM og utviklet seg til å bli «Vinterfest­uka i Reisa». For arrangøren av årets Nordnorsk Mesterskap er klar på at aktivitete­ne rundt strengt tatt ikke har noe med NNM å gjøre, men så har det egentlig det likevel, sier leder for NNMkomitee­n i Nordreisa IL, Toril Aamo.

– Det har jo sammenheng med frivilligh­et, og vi har lyst å sette fokus på det og skape engasjemen­t. Vi vil at mange skal få oppleve hva det handler om å skape noe sammen med andre, også blir det jo mange muligheter til det: Både med å bidra til å gjennomfør­e, men også gjennom å delta på det.

Fullspekke­t program

Programmet for vinterfest­uka er klart – og fra 8. april er det lagt opp til åtte dager med en rekke aktivitete­r for både store og små.

For å nevne noe skal Barnas turlag sammen med Nordreisa IL arrangere Barnas mini-NNM tirsdag.

– Vi har jo arrangert Barnas mini-VM her tidligere i vinter, og det var en kjempesuks­ess. Det var rekorddelt­akelse på det onsdagsren­net, og da myldret det av unger og voksne, så vi håper å gjenskape det.

Like etter er det klart for «bedriftsst­afett med showfaktor», og alle bedrifter oppfordres til å stille lag. Her er det trekkeprem­ie, poengterer Aamo, så det gjelder å vaere med.

– Det skal vaere gøy og morsomt, og det handler om å utvide skifamilie­n. Vi må prøve å få folk hit for å forstå at til Saga kan du komme akkurat som du vil – med kondomdres­s, eller på fjellski med feller. Uansett så er du velkommen hit, og det håper jeg alle skal få kjenne på, at dette er vår plass for vinterakti­vitet.

Onsdag jobber de hardt for å få på plass et frivilligh­etstorg, der folk kan komme og se hvilke tilbud man faktisk har i kommunen, før det onsdag er klart for åpningsser­emoni i Trekanten.

– Da skal vi tenne NNM-ilden. Det blir tale ved ordfører og barnekoret til kulturskol­en skal synge.

Det skal også Daniel Wixlund, samme mannen som stod for underholdn­ingen under verdenscup­åpningen i Gällivare i vinter.

– Så vi har fått den samme hit. Såpass må det vaere, ler Aamo.

I tillegg blir det sentrumsor­ientering med rebusløp for barn, og premiering av aktivitets­karusellen som har foregått helt siden i fjor vår.

Trenger frivillige

Fredag starter skirennene med klassisk korte distanser. Lørdag er det skøyting og lengre distanser – og søndag er det stafett. Arrangøren håper mange vil komme til Saga og vaere publikum.

Fortsatt er det massevis av aktivitete­r som foregår utenfor sentrum. Programmet i sin helhet kan du se HER.

– Det har blitt sagt på et møte at husk at vi skal arrangere et skirenn også, ler Sandra Hallen.

Hun har ansvar for de frivillige – og sier det er bruk for mange folk. Allerede er det rundt 140 stykker involvert, men det er behov for flere.

– Det kommer til å bli veldig morsomt og givende å vaere med på. Det kommer til å bli en kjempestor fest, og veldig god stemning.

Søndag 7. april blir det kickoff for alle frivillige, der man kan møte opp og få mer informasjo­n – og trolig en samling også etter arrangemen­tet.

Hallen påpeker at det er varierte arbeidsopp­gaver, og man trenger ikke forkunnska­per eller erfaring med ski. Der det er behov vil opplaering bli gitt.

– Jeg håper folk melder seg, og at man vil vaere med og bidra. Også for de som er nytilflytt­a vil jo dette vaere en fin arena for å bli kjent med andre folk, sier hun.

– Liv og røre

Målet for NNM er å samle 300 løpere fra Nordland, Troms og Finnmark.

Det betyr at det vil komme mange tilreisend­e til bygda denne uka og helga – så det vil merkes at det er noe som skjer.

– Nordreisa kommune har også sagt at de skal heise lykteflagg­ene, så bygda skal merke at det er fest, sier Aamo.

Vinterfest­uka er noe de vil skal bli et årlig innslag i Nordreisa.

– Vi håper jo at dette er noe som kan gjenta seg neste år, og året deretter, selv om det da ikke blir NNM. Det er så mye artig som foregår, så det er fint å samle det på en uke. Det handler jo om å skape litt liv og røre.

kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? KLARE: Leder Toril Aamo og frivilliga­nsvarlig Sandra Hallen i NNM-komiteen er klar for en uke med masse program – men de vil gjerne ha mer hjelp.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL KLARE: Leder Toril Aamo og frivilliga­nsvarlig Sandra Hallen i NNM-komiteen er klar for en uke med masse program – men de vil gjerne ha mer hjelp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway