Framtid i Nord

Et grep for å sikre framtida vår i nord

-

Du sitter akkurat nå og leser en historisk papirutgav­e av Framtid i Nord. Dette blir den aller siste fredagsutg­aven, slik tirsdagsav­isa før påske var tilsvarend­e. Fra og med neste uke er lokalavisa for Nord-Troms en ukesavis, med utgivelses­dag torsdager.

slik omfattende endring ble ikke gjort over natta. Selv om det blir stadig faerre som leser papiravisa, vet vi at for mange er det å holde ei avis, bla i den og bruke tid på den, viktig. Og vi vet også at for noen er papiravisa faktisk den måten de blir oppdatert på.

Å beslutte en

Selv om vi skriver 2024, og digitalise­ringen av verden har tatt kvantespra­ng de siste årene, så er det noen som fortsatt enten ikke vil eller ikke kan bli digitalise­rt. Det kan selvsagt handle om vilje, men like mye om mangel på utstyr og på kompetanse.

Ikke alle har en PC, et nettbrett eller en mobiltelef­on med apper og slikt. Noen berges med enkle telefoner, og får ellers hjelp og bistand til de andre tingene som andre fikser digitalt.

Utfordring­a som lokalavis er å vaere langsiktig og ha blikket mot framtida. Vi må ha lesere også om ti og tjue år, og de må vi rekruttere i dag på digitale plattforme­r. For å lykkes med det, kreves det ressurser i form av tid og penger.

Å gi ut papiravis er en svaert krevende jobb. Den skal settes sammen, trykkes og distribuer­es. Ved å kutte en avis sparer vi både tid og penger, samt at vi også setter et betydelig lavere klimaavtry­kk. Også dette er viktig i den tida vi lever i.

Nå vil vi ut og møte dere lesere i enda større grad. Skrive om det dere gjør, opplever og kjenner på, både på godt og på vondt. Og så vi skal fortsatt gi dere en ukentlig nyhetsrevy som dere som foretrekke­r dette formatet kan kose dere med.

Det skal bli kryssord, det skal bli program for radio og TV, det skal vaere sport, kultur og selvsagt nyheter. Formen blir nok noe annerledes, men innholdet skal vaere det som forventes fra oss.

Framtid i Nord skal vaere stemmen til Nord-Troms, og vår visjon er at det skal vaere liv i bygdene i regionen vår. Vi tror på at det vi gjør nå er et steg i riktig retning for å bidra til akkurat det.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway