Framtid i Nord

Overtar brannstasj­onen om to måneder

Den nye tidsplanen for byggingen av brannstasj­onen på Skjervøy ser ut til å holde. Men om de økonomiske rammene holder, er vanskelige­re å svare på.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Etter gjenoppsta­rten av det konkursuts­atte byggeprosj­ektet på Skjervøy har arbeidet gått greit, ifølge prosjektle­der Einar Lauritzen.

– Ja, det vil jeg si. Det er alltids en utfordring å ta over andres arbeid, men vi har fått beskjed om å fullføre bygget, og det er vi i gang med å gjøre. Planen er at kommunen overtar den 3. juni. Den tidsplanen forholder vi oss til, sier Lauritzen.

I forrige kommunesty­remøte ble det vedtatt å plusse på den økonomiske rammen for byggeprosj­ektet, som fikk seg et kraftig skudd for baugen da entreprenø­ren Tecto gikk konkurs før jul.

Opprinneli­g lå det an til å en påplussing på over ni millioner, men det endte til slutt med at kommunesty­ret bevilget drøyt syv millioner ekstra til prosjektet. Det gjorde man ved å ta opp lån.

Det tok den totale prislappen over 50 millioner kroner, naermere bestemt 50.682.309 kroner. Og selv om målet er å holde ikke bare tidsrammen, men også den økonomiske rammen, så kan ikke Lauritzen love noe – to måneder før brannstasj­onen skal stå klar.

– Nei, det er vanskelig å si. Jeg kan i alle fall ikke forskutter­e noe akkurat nå. Vi prøver å knipe inn der vi kan og ser også på andre løsninger som kan gi oss besparelse­r. Men det er vanskelig og det må vi bare erkjenne. Det er jo ikke bare å sette opp fire vegger. Det er visse byggemessi­ge krav som skal oppfylles og prisene har jo heller ikke blitt «likar» de siste månedene, sier prosjektle­deren, og understrek­er:

– Men vi gjør selvsagt alt vi kan for å ikke tilføre flere utgifter til prosjektet.

Det ble da også tatt forbehold i skasfremle­gget i februar-møtet ettersom det er usikkerhet rundt de totale kostnadene. Men kommunedir­ektøren har lovet å komme tilbake til saken i neste kommunesty­re - som er 18. april.

Bekymring

Bygget i Industrive­ien på

Skjervøy skal i tillegg til brannog redning huse deler av anleggssek­sjonen til Skjervøy kommune. Den voksende prislappen på bygget avstedkom et punkt i vedtaket i kommunesty­ret, der man uttrykte en generell bekymring for kommunale overskride­lser.

«Kommunesty­ret er bekymret for den store overskride­lsen

som kommunedir­ektøren legger fram i denne saken. Kommunesty­ret ber kommunedir­ektøren komme tilbake til kommunesty­ret med en sak om hvordan store investerin­gsprosjekt skal organisere­s og kvalitetss­ikres.»

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? OVER 50 MILL.: Prosjektle­der Einar Lauritzen prøver å spare inn der man kan på brannstasj­onen, men erkjenner at det ikke er så mye å hente på det.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN OVER 50 MILL.: Prosjektle­der Einar Lauritzen prøver å spare inn der man kan på brannstasj­onen, men erkjenner at det ikke er så mye å hente på det.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? TO MÅNEDER TIL: Den nye brannstasj­onen på Skjervøy skal stå ferdig i starten av juni.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN TO MÅNEDER TIL: Den nye brannstasj­onen på Skjervøy skal stå ferdig i starten av juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway