Framtid i Nord

Denne snøhaugen vokser. Det samme gjør irritasjon­en til huseieren

Jan Larsen på Skjervøy ønsker ikke et svaert snødeponi helt inn mot husveggen hans.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Larsen bor i boligfelte­t i Nedre Ringvei på Skjervøy og har sett seg lei på at det kommunale området på oversiden av huset hans brukes som snødeponi.

– Jeg har aldri vaert plaget med dette før. Men nå har snøklumpen­e begynt å ramle ned mot husveggen. Det vil jeg ikke, sier Larsen.

Kjøres ikke bort

Det har kommet en solid mengde med snø på Skjervøy de siste dagene, og med den siste snørydding­en tippet det over for Larsen, som valgte å ta kontakt med lokalavise­n.

– Den snøen som har havnet naert huset er ikke bare å fjerne igjen. Tidligere ble snømassene kjørt bort fra området når det ble mye, men det har man tydeligvis ikke kapasitet til nå. Jeg mener at området ikke har blitt brukt på denne måten før, sier Larsen.

Han vet hva det er grunn til å frykte når snøen begynner å tine.

– Det er ligger tonnevis med snø rett overfor huset mitt. Det kan vel alle skjønne at man ikke ønsker å ha. Når tiningen starter, så skal det vannet et sted. Da havner det nede hos meg, sier Larsen.

Skal passe på

Han sier at han har vaert i kontakt med Hofsøy Mekaniske, som har kontrakten for brøytingen av de kommunale veiene i området, uten at det har hjulpet på snødumpepr­aksisen.

– Nei, selv om jeg har snakket med dem, så skjer det ikke noe, sier Larsen.

Nils Arne Hofsøy i Hofsøy Mekaniske bekrefter at Larsen har vaert i kontakt med dem. Han er klar på at han ikke ønsker å lage unødige problemer for huseieren.

– Dette er et kommunalt snødepot som har vaert brukt i mange år og som brukes av flere enn oss. Men noe av den snøen som har kommet inn på

Larsens eiendom kommer nok fra våre maskiner, ja. Så det

beklager vi. Det er ikke meningen at Larsen skal få snø og snøklumper inn på sin eiendom, sier Hofsøy etter å ha sett bildene til Framtid i Nords og Larsens bilder.

Kommunalt depot

Han sier at det kommunale deponiet er på rundt ett mål og er tegnet inn på kartet av Skjervøy kommune som et snødeponi i det tettbygde området.

– Det danner grunnlaget for det vi har gitt anbud på. Snøen

må deponeres en plass og vi må utnytte området best mulig for å få plass til snøen, sier Hofsøy, før han understrek­er:

– Men vi må vaere mer forsiktige og ikke kjøre snøen så langt inn at huseieren får det i hagen og inn mot huset. Vi skal selvsagt ikke forvolde skader. Så dette skal vi ta en gjennomgan­g på, forsikrer Hofsøy.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: JAN LARSEN ?? INN PÅ TOMTA: Som dette bildet viser har snøklumpen­e fra snødeponie­t har kommet ganske naert husveggen til Jan Larsen.
FOTO: JAN LARSEN INN PÅ TOMTA: Som dette bildet viser har snøklumpen­e fra snødeponie­t har kommet ganske naert husveggen til Jan Larsen.
 ?? FOTO: KJETIL M. SKOG ?? TETT PÅ: Jan Larsen har det kommunale snødeponie­t i ryggen på tomta si i Nedre Ringvei 1.
FOTO: KJETIL M. SKOG TETT PÅ: Jan Larsen har det kommunale snødeponie­t i ryggen på tomta si i Nedre Ringvei 1.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? MERKET: Området i Nedre Ringvei er markert som snødeponi på de kommunale kartene (rød prikk).
FOTO: SKJERMDUMP MERKET: Området i Nedre Ringvei er markert som snødeponi på de kommunale kartene (rød prikk).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway