Framtid i Nord

Her vil Eirik bygge 30–34 nye – Det er selve indrefilet­en av t

Eirik Kristianse­n planlegger leilighete­r for «alle», midt i Storslett sentrum.

- ISABELL HAUG

Nord-Troms Bolig AS er tiltakshav­er av et nytt, stort boligprosj­ekt som nå tegner seg i sentrum av Storslett i Nordreisa.

«Lundetunet» som prosjektet heter, strekker seg over nesten 7000 kvadratmet­er. Her kan det komme 30–34 nye leilighete­r, fordelt i blokker og rekkehus.

– Vi er opptatt av lokal utvikling og skal vaere en samfunnsby­gger, både bokstaveli­g men også i overført betydning. Vi ser fram til komme i gang, sier daglig leder og eier i bedriften, Eirik Kristianse­n.

– Indrefilet­en

I forrige uke sendte selskapet ut oppstartsv­arsel.

Det er planlagt 12 rekkehus over to etasjer, øverst mot Muoniovege­n – samt to blokker med rundt 10 leilighete­r i hver. Disse ligger på tomta lengst ned mot kommunehus­et.

Sistnevnte leilighete­r skal vaere universelt utformet – og dermed kunne huse alle slags behov og mennesker i ulike livsfaser.

– I dagens marked er det veldig mange som har det vanskelig med å komme inn på boligmarke­det, for eksempel yngre som ikke har egenkapita­l. Men man skal ikke trenge å vaere søkkrik og ha noe å selge for å komme inn på markedet. Dette er et prosjekt hvor alle er invitert inn, sier Kristianse­n stolt.

– Vi lager det også slik at Husbanken kan komme inn å finansiere, sier han videre.

Dette er selskapets første større boligsatsi­ng i Nordreisa.

– Vi vil aldri komme så naert sentrum igjen. Her kan man gå til alle formål, som butikk, barnehage, skole, sykehjem og kirke. Det er jo på en måte indrefilet­en av tomter dette her.

Mer enn doblet omsetning

Nord-Troms Bolig AS er selskapet som skal stå for salget av lei

lighetene. Men det er Kristianse­ns andre selskap, Storestè Entreprenø­r AS, som vil vaere utførende entreprenø­r.

Sistnevnte selskap bikket 20 millioner kroner i omsetning i 2022. Og selv om tallene for 2023 fremdeles ikke er offentligg­jort, kan Kristianse­n røpe at de peker mot en dobling.

Nordreisab­edriften med i underkant av 20 ansatte, hadde nemlig fulle hender i fjor.

– I 2023 økte vi omsetninge­n til 46 millioner kroner, og vi fikk et greit, positivt resultat, avslører Kristianse­n.

Selskapet, som kjøpte byggevirks­omheten til Birkeland Sagbruk

Norgeshus i fjor, fullførte flere store prosjekter i 2023.

Ikke bare bygde de fire eneboliger i Nord-Troms, de gjennomfør­te også et eget prosjekt med seks leilighete­r på Skjervøy, ombygde kultursent­eret i Olderdalen i Kåfjord og renoverte ti boliger for Hasvik kommune.

Nå har de nettopp landet en kontrakt for Forsvaret på Setermoen.

– Her skal vi bygge inntil 22 leilighete­r. Denne kontrakten har en verdi på over 70 millioner kroner.

– Det vil kunne gi litt penger på bok?

– Ja, men det er tøft regnet.

Med den jobben har vi likevel aktivitet fram til sommeren 2025, og det er da vi håper å kunne sette spaden i jorda på Storslett, forklarer han.

Spent på mottakelse­n

Kristianse­n vil foreløpig ikke røpe hva kostnadsra­mmen på Nordreisa-prosjektet er, men han utelukker ikke at det er i «100-millioners­klassen»:

– Ja, det blir jo fort oppi det. Vi skal jo ikke bare bygge leilighete­r, men opparbeide området også, med både lekeplasse­r, nye veier, parkering, vann og avløp, sier han.

I januar ble det klart at 2023 har vaert et kriseår for boligbyggi­ng og bransjen, hvor fallet i nyboligsal­get var størst i Troms.

Kristianse­n legger ikke under en stol at det er tøffe tider. Det er dyrtid, og den preger manges privatøkon­omi.

– Men vi har hatt en bra utvikling på tross av resten av markedet. Vi ser at områdene her ikke er like konjunktur­utsatte. Vi har svingninge­r vi også, og det svinger ned nå, men som firma så har vi vekst, konkludere­r han.

Ifølge Kristianse­n er de nå avhengige av god støtte fra banken, at det er interessen­ter, og av en viss egeninnsat­s og kapital for å få realisert prosjektet. Han har trua på at det snart løsner i boligmarke­det.

– Vi er veldig spente på hvordan dette blir mottatt, avslutter han.

isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: NORD-TROMS BOLIG AS ?? MODERNE: De to boligblokk­ene vil vaere universelt utformet, og tilknyttet hverandre med en heis i midten. På grunn av det arktiske klimaet kan kjøperne be om å få verandaen glasset inn.
FOTO: NORD-TROMS BOLIG AS MODERNE: De to boligblokk­ene vil vaere universelt utformet, og tilknyttet hverandre med en heis i midten. På grunn av det arktiske klimaet kan kjøperne be om å få verandaen glasset inn.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? DOBLET OMSETNINGE­N: Storestè Entreprenø­r AS, eid av Eirik Kristianse­n og Arnt Ivar Steinsvik, mer enn doblet omsetninge­n fra 2022 til 2023. Nå satser de på nytt prosjekt.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN DOBLET OMSETNINGE­N: Storestè Entreprenø­r AS, eid av Eirik Kristianse­n og Arnt Ivar Steinsvik, mer enn doblet omsetninge­n fra 2022 til 2023. Nå satser de på nytt prosjekt.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? NYTT PROSJEKT: - Vi trenger moderne, attraktive boliger i dette området, sier Eirik Kristianse­n, initiativt­akeren bak Storsletts neste store boligprosj­ekt.
FOTO: ISABELL HAUG NYTT PROSJEKT: - Vi trenger moderne, attraktive boliger i dette området, sier Eirik Kristianse­n, initiativt­akeren bak Storsletts neste store boligprosj­ekt.
 ?? ?? SENTRALT: I gjeldende regulering­splan for Storslett sentrum er området allerede avsatt til boligbebyg­gelse med noe parkering og veg.
SENTRALT: I gjeldende regulering­splan for Storslett sentrum er området allerede avsatt til boligbebyg­gelse med noe parkering og veg.
 ?? FOTO: NORD-TROMS BOLIG AS ?? PLANOMRÅDE­T: Her ser man hvordan Nord-Troms Bolig AS har planlagt å bygge de nye leilighete­ne.
FOTO: NORD-TROMS BOLIG AS PLANOMRÅDE­T: Her ser man hvordan Nord-Troms Bolig AS har planlagt å bygge de nye leilighete­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway