Framtid i Nord

Mats Pedersen (18): – til EM har vaert en drø Å komme videre m og et mål

- PER STEINAR MARKUSSEN nyhet@framtidino­rd.no

18-åringen fra Skjervøy fikk spille 59 minutter da Norge slo Israel og gikk videre til EM.

Mats Pedersen og resten av G19-landslaget er klare for sommerens EM-sluttspil etter seieren over Israel i dag, tirsdag. Nå håper skjervøyva­eringen at godt spill i Mjøndalen skal sikre ham plass i troppen som reiser til Nord-Irland.

– Dette er veldig stort. Vi er en fantastisk gruppe som har hatt mange fine samlinger sammen og det å komme til EM har hele tiden både vaert en drøm og et mål, forteller Pedersen etter kampen.

Norge har spilt tre kamper under denne eliterunde­n i Skien. Først mot Montenegro (2-1), så mot Bosnia (2-2) og mot Israel (2-0).

Pedersen var kun i aksjon i kampen mot Bosnia. Da spilte han fra start, men ble byttet ut etter 59 minutter.

Regner med spilletid i Mjøndalen

– Det stemmer, men det at jeg ikke har spilt mer betyr lite i denne sammenheng­en. Det viktige er at vi som gruppe har klart å komme oss til EM, som er veldig stort, smiler han.

Med seriestart rett over påske starter jobben med å forsvare plassen i den norske troppen som til slutt ender opp i NordIrland.

Skjervøyvø­ringer er fremdeles på utlån fra Bodø/Glimt til Mjøndalen, og har tro på at han etablerer seg i OBOS-ligalaget og er med fra start når de møter Raufoss i serieåpnin­gen 2. påskedag.

– Absolutt. Jeg blir nok å spille en god del, til tross for at jeg ikke har vaert med laget de siste ukene. Jeg tror nok jeg kommer til å starte. Det er i hvert fall de signalene jeg fikk før samlingen.

Kampen i Skien ble spilt for lukkede dører, med et voldsomt sikkerhets­oppbud på grunn av protester mot at det israleske laget spiller i Norge.

På grunn av dette var det vanskelig å få tak i spillerne, så samtalen med Mats Pedersen ble gjort over gjerdet mens man tømte stadion.

Trener Luis Pimenta ville ikke snakke for mye om enkeltspil­lere, men skryter av kollektive­t.

Blant de beste i Europa

– Jeg er veldig glad på vegne av alle spillerne og den innsatsen de har lagt ned. Og jeg er glad på vegne av støtteappa­ratet som også var i EM i 2023 som har jobbet steinhardt for at disse spillerne nå er klare til å oppleve de store arenaer og måle seg mot de beste, sier Pimenta.

– Vi er jo blant de beste, for vi er nummer fem i Europa, og det er stort. Vi vil gjøre det beste for Norge. Nå må vi bare jobbe for å få med alle spillerne til sluttspill­et, for det fortjener de.

EM-sluttspill­et foregår i NordIrland fra 15. til 28. juli. Norge, Frankrike, Tyrkia, Danmark, Italia, Spania og Ukraina klare for mesterskap­et sammen med vertslande­t Nord-Irland.

 ?? FOTO: PER STEINAR MARKUSSEN ?? MINECRAFT-GJENGEN: Mats Pedersen er med i en liten intern gruppe i G19-landslaget, kalt Minecraft-gjengen. Bak: Sondre Milian Granaas (Mjøndalen), Bork Bang-Kittilsen (Odd) og Mats Pedersen. Foran sitter Rasmus Holten (På lån i Mjøndalen fra Brann)
FOTO: PER STEINAR MARKUSSEN MINECRAFT-GJENGEN: Mats Pedersen er med i en liten intern gruppe i G19-landslaget, kalt Minecraft-gjengen. Bak: Sondre Milian Granaas (Mjøndalen), Bork Bang-Kittilsen (Odd) og Mats Pedersen. Foran sitter Rasmus Holten (På lån i Mjøndalen fra Brann)
 ?? FOTO: PER STEINAR MARKUSSEN ?? TIL EM: 18 år gamle Mats Pedersen spilte hele første, og deler av andre omgang da Norges G19-landslag slo Israel 2–0 og tok seg videre til EM i Nord-Irland.
FOTO: PER STEINAR MARKUSSEN TIL EM: 18 år gamle Mats Pedersen spilte hele første, og deler av andre omgang da Norges G19-landslag slo Israel 2–0 og tok seg videre til EM i Nord-Irland.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway