Framtid i Nord

Hedret Nina for livslangt

Medlemsska­p i lokalparti­et Hun har vaert medlem av partiet sitt gjennom flere generasjon­er.

- BENTE ROGNLI nyhet@framtidino­rd.no

– Jeg beklager at jeg har glemt å betale medlemskon­tingenten for i år.

Det var beskjeden Anton Anders Giaever, leder i Lyngen Høyre, fikk fra Nina Giaever her forleden.

Lyngenkvin­na, som fyller 100 år i september, har vaert medlem av Høyre i 75 år. Hun bor på Lyngstunet, og skryter av alle som jobber der.

– Der har jeg det veldig godt, sier Giaever.

– Jeg har ingenting å klage over.

– Tar kontingent­en!

– Jeg sa til Nina at hun ikke trengte å betale kontingent­en, jeg skulle ordne opp i det.

Dette forteller Anton Anders Giaever. Vi møter han og det nybakte aeresmedle­mmet i det som var hennes hjem gjennom flere tiår, den aerverdige Giaevergår­den midt på Lyngseidet. Nå er det sønnen Anton Kornelius Giaever som har overtatt huset.

– Ditt mangeårige engasjemen­t og medlemskap i Høyre har betydd mye for oss i lokallaget og for partiet sentralt. Det er en stor glede å få hedre deg som det første aeresmedle­mmet i Høyre fra vårt lokallag.

Lyngen Høyre ble stiftet tilbake i 1984, og Anton A. Giaever overrakte diplom og blomster. Lokallagsl­ederen uttrykte partiets takknemlig­het for Giaevers innsats i kommunen.

Nina Giaever satt i kulturstyr­et i Lyngen kommune på 80-tallet, og er kjent som en aktiv og modig kvinne som har hatt stort engasjert i sitt naerområde.

Hun har vaert med i Sanitetsfo­reninga i mange år, og har lagt ned mye arbeid i Lyngen hagelag. Prestelvpa­rken har vaert hennes hjertebarn.

Et kall for henne

Likevel er det nok gjennom jobben som jordmor folket i Lyngen kjenner henne best. Dette var et kall for Giaever, og som nyutdannet jordmor jobbet hun på Finnmarksv­idda hvor hun måtte dra ut i all slags vaer for å hjelpe kvinner som skulle føde.

Sin første flytur hadde hun i 1950 da trillinger var på tur. Svaert mange her i kommunen som har fått hjelp av Giaever når de skulle føde, noe de selvsagt er svaert takknemlig­e for.

Det har vaert flere fødsler i Giaevergår­den, og det kunne vaert skrevet bøker om alt det hun har opplevd i løpet av 99 år. Selv har hun også født seks barn.

– Nina har vaert en god ambassadør for partiet Høyre og vi vil takke henne for innsatsen, avsluttet Anton Anders Giaever, som for øvrig er tremenning med Ninas egne barn.

 ?? FOTO: BENTE ROGNLI ?? Lørdag ble Nina Giaever tildelt hederen som aeresmedle­m av Lyngen for sitt lange medlemsska­p i partiet.
FOTO: BENTE ROGNLI Lørdag ble Nina Giaever tildelt hederen som aeresmedle­m av Lyngen for sitt lange medlemsska­p i partiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway