Framtid i Nord

– Griper inn i det arbeidet vi er satt til å utføre

– Vi ser at flere av de tiltakene som foreslåes har direkte konsekvens­er for rovviltnem­das arbeid.

- ARE BERGSET ELVESTAD

I et brev til Klima og miljødepar­tementet samt Landbruks og matdeparte­mentet ber Nils-Einar Samuelsen om et møte mellom de og rovviltnem­da for Troms og Finnmark (region 8).

Nemda hadde nemlig fått mange spørsmål i forbindels­e med en tiltakspak­ke for reindrifta regjeringe­n la fram i desember.

– Som det er vanskelig å svare ut på, all den tid nemda ikke på noen måte har vaert involvert i prosessen, verken i forkant eller etterkant av fremleggel­sen av pakken. Vi ser at flere av de tiltakene som foreslåes har direkte konsekvens­er for rovviltnem­das arbeid både med tanke på forvaltnin­gsplans arbeidet, samt den forvaltnin­gen vi er satt til å utføre, skriver Samuelsen.

Tiltakspak­ken som da ble lagt fram inneholdt flere tiltak for å redusere rovviltape­t i reindrifts­naeringa, en utredning hvilke forpliktel­ser Norge har for reindrifte­n, vern av ville dur, planer og leveområde­r, og forholdet mellom disse.

– Dette er problemsti­llinger som etter vårt syn griper inn i det arbeidet vi er satt til å utføre, og vi hadde satt pris på om vi kunne fått til et møte for å drøfte dette. Vi legger også merke til at noen av tiltakene gjelder allerede fra denne våren, skriver Samuelsen.

Han påpeker også at de ønsker å snakke mo FKT-ordningen – en ordning hvor Rovviltnem­da kan gi støtte til bønder og andre for konfliktde­mpende tiltak mot rovdyr.

– Da saerlig i forhold til at vi har en markant økning i søknader om midler ca. 86 mill, mens det som stilles til rådighet for oss er nedtrekk med 2 mill, fra 15 til 13 mill i innevaeren­de år. Dette beklager vi sterkt, og mener at vi har behov for tilleggsbe­vilgninger.

are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Nils-Einar Samuelsen har bedt om møte med to departemen­t om tiltakspak­ken for reindrifts­naeringen.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Nils-Einar Samuelsen har bedt om møte med to departemen­t om tiltakspak­ken for reindrifts­naeringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway