Framtid i Nord

Vil få på plass en døgnåpen miljøstasj­on: – Først i Norge

– Hvis vi får det til med en kameraover­våket miljøstasj­on, unngår vi kø og folk kan levere avfall når vi vil, forteller Sigleif Pedersen i Avfallsser­vice.

- ARE BERGSET ELVESTAD

Hvis de får det som de ønsker, vil Avfallsser­vice i løpet av sommeren–høsten få på plass landets første døgnåpne miljøstasj­on i landet, da for privatpers­oner.

– Det blir først i Norge, som tar i mot farlig avfall, sier daglig leder Sigleif Pedersen i Avfallsser­vice.

I dag har er det en miljøstasj­on i Kåfjord. Den ligger i Birtavarre, er driftet av Kåfjord Vekst AS for det kommunalei­de avfallssel­skapet, og er åpen kun på torsdager i tre timer.

Er det da kø, kan det fint hende at man må vente en uke til neste sjanse å bli kvitt avfallet.

Pedersen forteller at de har skjønt at innbyggern­e i Kåfjord etterspør et bedre tilbud hos miljøstasj­onen.

– Vi vet at det er kort åpningstid. Spesielt på sommeren da det er lite bemanning. Det er kostnader å ha folk på jobb på seks stasjoner, men hvis vi får dette til vil det vaere selvbetjen­t 24/7, forteller han.

Det eneste som mangler er godkjennin­g fra Statsforva­lteren.

Selvbetjen­te tjenester er noe kåfjording­er bare blir bedre og bedre kjent med, for i Djupvik er det allerede en selvbetjen­t butikk.

– Hvis vi får det til med en kameraover­våket miljøstasj­on unngår vi kø og folk kan levere avfall når vi vil. Det er samme selskap bak teknologie­n som på butikken i Djupvik, bare at isteden for varer ut skal de inn.

I dag er det ingen i landet som har det på plass, med unntak av en i Bø i Telemark som har døgnåpent for naeringsli­v.

– Vi håper at hvis dette fungerer, at folk kan bruke det på en fornuftig måte. Vu ser fra stasjonen i Bø at det er noen som er våken tidlig og leverer lever til miljøstasj­onen da, mens andre gjør det midt på dagen, og noen på kvelden. Det er et helt annet mønster enn slik det er i dag, sier han og legger til:

– Så har man tid til å kjøre ekstrature­r samme dag også.

are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Daglig leder Sigleif Pedersen i Avfallsser­vice.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Daglig leder Sigleif Pedersen i Avfallsser­vice.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway