Framtid i Nord

– Han har det helt forferdeli­g

• Mannen har vaert siktet i to år – uten en avklaring:

- ISABELL HAUG

Mannens forsvarer er kritisk til politiets tidsbruk.

Det har snart gått to år siden en mann i 50-årene ble siktet for grov kroppsskad­e på sin samboer etter at hun ble funnet død i en bolig i Kåfjord.

Politiet karakteris­erte dødsfallet raskt som mistenkeli­g, og saken er fremdeles under etterforsk­ning av Nord-Troms politistas­jonsdistri­kt.

– Saken har stått med samme siktelse hele veien, forteller politiadvo­kat Jacob Bergh til Framtid i Nord.

– Krevende

Det er fremdeles ikke tatt ut noe tiltale i saken. Bergh sier saken er krevende.

– Når noen er siktet for noe som har medført en annen persons død, er det generelt sagt en veldig alvorlig sak. Da gjør politiet det de kan for å prøve å oppklare det. Det er ganske krevende, men jeg har ikke lyst å gå inn på hva som gjør denne saken krevende, sier han.

– At noen har mistet livet og noen andre er mistenkt i den forbindels­e, gjør at man må gå

ganske langt for å finne ut hva som har skjedd. Da tar det tid, konkludere­r han.

Kritisk forsvarer

Mannens forsvarer, advokat Annette Barlinn, er klar på at den siktede venter en avklaring.

– De siste to årene har vaert helt forferdeli­g for han. Han er klar på at han ikke har hatt noe med dødsfallet å gjøre, sier

hun.

Hun vil ikke kommentere politiets håndtering av saken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere selve etterforsk­ningen, men de har ikke en tilfredsst­illende fremdrift, sånn tidsmessig. Det støtter jeg siktede i. Normalt vil politiet ha bedre fremdrift enn dette.

Ifølge Barlinn skal hun ha purret politiet for å få avklart saken.

– Alle skjønner jo at det er en stor belastning å ha en slik uavklart situasjon over seg, sier hun.

Holder tett

Politiadvo­kat Jacob Bergh ønsker ikke å si noe om bevisene i saken, eller hva det er som gjør at politiet ikke har frafalt siktelsen av mannen.

Også Kripos har vaert koblet inn i etterforsk­ningen.

– I forlengels­en av det jeg sa tidligere, så gjør man det man kan for å prøve å oppklare en sak. De forskjelli­ge etterforsk­ningsskrit­tene man velger å gjennomfør­e tar den tiden det tar. Alt kan ikke gjøres samtidig, sier han. isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: RONALD JOHANSEN/ITROMSØ ?? KREVENDE: Politiadvo­kat Jacob Bergh sier saken er krevende, og videre at politiet bruker god tid på saker med denne alvorlighe­tsgraden.
FOTO: RONALD JOHANSEN/ITROMSØ KREVENDE: Politiadvo­kat Jacob Bergh sier saken er krevende, og videre at politiet bruker god tid på saker med denne alvorlighe­tsgraden.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? KOBLET INN: Også Kripos har vaert koblet inn i saken. Politiet sier ingenting om eventuelle bevis de sitter på.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD KOBLET INN: Også Kripos har vaert koblet inn i saken. Politiet sier ingenting om eventuelle bevis de sitter på.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? DØDE: Det var her, i en bolig i Kåfjord kommune, at en kvinne i 60-årene ble funnet død våren 2022. Dødsfallet etterforsk­es som mistenkeli­g.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD DØDE: Det var her, i en bolig i Kåfjord kommune, at en kvinne i 60-årene ble funnet død våren 2022. Dødsfallet etterforsk­es som mistenkeli­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway