Framtid i Nord

Familien har solgt luksusbedr­iften: – Det er med litt blandede følelser

Bergen-selskap har kjøpt opp Isbreen The Glacier i Kvaenangen. Et seksdagers-opphold i den beste igloen her koster 400 000 kroner.

- ISABELL HAUG

Mira og Tonny Mathiassen, som startet reiselivsb­edriften Isbreen The Glacier i Jøkelfjord, har nå solgt seg helt ut av selskapet. Det melder paret i en pressemeld­ing fredag.

– Det er med litt blandede følelser. Bedriften har vaert en stor del av livet vårt. Men det føles riktig, sier Tonny Mathiassen til Framtid i Nord.

Det er The Luxury Travel Designer AS (TLTD) fra Bergen, eid og drevet av Christine C. Gaffney, som nå overtar skuta. Dette etter at de først inngikk et samarbeid i 2022 og Gaffney kjøpte en del av aksjene året etter.

– Galskap, til tider

Reiselivsa­nlegget med flere igloer sto klart i 2019 og åpnet dørene kun dager før covid-19 stengte ned Norge i 2020.

Senere har anlegget gjennomfør­t flere oppgraderi­nger og utbygginge­r, slik at bedriften ville bli mer attraktiv innen ultraluksu­s-segmentet.

I dag har de egen helikopter­landingspl­ass. Et seks dagers opphold i den beste igloen i mai, koster 399 000 kroner.

– Å etablere en luksus reiselivsb­edrift i en liten bygd med kun rundt 50 innbyggere, uten nødvendig infrastruk­tur, kan sees på som galskap og til tider har det nok vaert nettopp det. Men vi har jobbet hardt for bedriften og lagt all vår tid og kjaerlighe­t i å bygge en baerekraft­ig reiselivsb­edrift som skal vaere en trygg og god arbeidspla­ss, et bindeledd for lokale leverandør­er og ikke minst et yndet reisemål for tilreisend­e som ønsker det lille ekstra, utdyper familien.

Takker lokalbefol­kningen

Paret er klare på at det var lokalbefol­kningen som reddet dem i tiden etter pandemien, og takker alle som har vaert med på eventyret deres.

– Kjaere Alta, Kvaenangen, Øksfjord, Hammerfest, Storslett og

Tromsø. Uten dere hadde vi ikke overlevd, dere er grunnen til at Isbreen The Glacier er der vi er i dag. En spesiell takk til Alta, som helg etter helg, uke etter uke, støttet opp om oss, skriver de.

Familien på fire har nå flyttet til Narvik.

– Alt dette har kostet. De siste fire årene satte vi alt på vent og bedriften gikk foran alt. For oss handler det nå om å ta vare på familien og om å vaere der for hverandre.

Trygge på valget

Mathiassen vil ikke si noe om hvor mye de solgte bedriften for. Det er TTD Invest AS, som eier The Luxury Travel Designer AS, som har kjøpt alle aksjene.

Sistnevnte selskap hadde nesten 38 millioner kroner i omsetning i 2022 og over 3,1 millioner kroner i resultat før skatt, samme året.

– Det er ikke med lett hjerte vi selger bedriften og livsverket vårt, men vi er trygge på at de nye eierne og driverne vil kunne ta Isbreen The Glacier videre til nye høyder. Vi ser nå en bedrift som er i ferd med å realisere det potensiale­t vi bestandig har vist har ligget der. Vi har klart å bli synlig i et marked hvor det ennå er svaert få andre aktører i nord, og vi er kjempestol­te over å ha nådd dit.

– Helt fullbooket

Christine C. Gaffney tok over driften av selskapet i septem

ber i fjor. Hun forteller at de på kort tid har gjennomfør­t en solid snuoperasj­on.

Med seg på laget har hun et nytt team med fire fulltidsan­satte. Selskapet gikk fra 2,2 millioner kroner i omsetning i 2022 til omkring 6 millioner kroner i 2023.

Overskudde­t skal vaere på rundt en million kroner.

– Nå er denne sesongen akkurat ferdig, og utviklinge­n har vaert fantastisk. September til tidlig april har vaert helt fullbooket. Vi har økt prisene og har nå god inntjening i selskapet. Omsetninge­n er triplet, sier hun.

Satser på helårsturi­sme

Ifølge henne har selskapets utbedringe­r

og konseptutv­ikling ført til økt aktivitet også hos andre aktører, spesielt i Kvaenangen.

– Vi jobber veldig tett med lokale leverandør­er og har nesten blitt et slags samfunnspr­osjekt, der alle bidrar og deltar. De lokale leverandør­ene er med på å gjøre stedet unikt.

Gaffney sier de – men også bransjen som helhet, nå må jobbe for å gjøre den nordnorske turismen helårsbase­rt.

– Litt av utfordring­en er at Nord-Norge har satset så sterkt på nordlys og vinterseso­ngen og på den måten tilsidesat­t sommeren i det internasjo­nale markedet. Jeg tenker at vi allerede fra dag én skulle ha markedsfør­t hele året, det er jo

fantastisk her på sommeren også. Det blir utfordrend­e å nå skulle snu en oppfatning av landsdelen som vinterdest­inasjon. Det skjer ikke over natten, sier hun.

En ting har vaert overrasken­de for henne med drifta i Jøkelfjord:

– Da vi kom inn i bildet i 2021 trodde vi det handlet om breen. Men folk viser knapt interesse for den. Det er igloene med god komfort, utsikten og lyset de kommer for. Også håper de på nordlys. Det har vaert en interessan­t oppdagelse, sier hun.

isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? NY EIER: Christine C. Gaffney har overtatt alle aksjene i Isbreen The Glacier AS. Her med Mira Mathiassen høsten 2022. - Vi ønsker Tonny og Mira lykke til med den nye hverdagen i Narvik, sier hun.
FOTO: ISABELL HAUG NY EIER: Christine C. Gaffney har overtatt alle aksjene i Isbreen The Glacier AS. Her med Mira Mathiassen høsten 2022. - Vi ønsker Tonny og Mira lykke til med den nye hverdagen i Narvik, sier hun.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? HER: Isbreen The Glacier har fire igloer, og tilbyr overnattin­g med utsikt til Øksfjordjø­kelen. Selskapet gikk fra 2,2 millioner kroner i omsetning i 2022 til omkring 6 millioner kroner året etter.
FOTO: ISABELL HAUG HER: Isbreen The Glacier har fire igloer, og tilbyr overnattin­g med utsikt til Øksfjordjø­kelen. Selskapet gikk fra 2,2 millioner kroner i omsetning i 2022 til omkring 6 millioner kroner året etter.
 ?? FOTO: CLAUS JØRSTAD ?? SELGER: Familien Mathiassen flyttet til Narvik i romjula, og har solgt reiselivsb­edriften de bygde opp og drev i Kvaenangen.
FOTO: CLAUS JØRSTAD SELGER: Familien Mathiassen flyttet til Narvik i romjula, og har solgt reiselivsb­edriften de bygde opp og drev i Kvaenangen.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? HELE ÅRET: Christine C. Gaffney satser på ultraluksu­s-segmentet, og vil markedsfør­e regionen hele året. Her med Mira Mathiassen.
FOTO: ISABELL HAUG HELE ÅRET: Christine C. Gaffney satser på ultraluksu­s-segmentet, og vil markedsfør­e regionen hele året. Her med Mira Mathiassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway