Framtid i Nord

Finlendern­e vil ha samarbeid

-

Onsdag holdt Visit Lyngenfjor­d en kick-off på Skjervøy. Den nye reiselivss­jefen finske Mats Lindfors presentert­e seg for de oppmøtte fra medlemsbed­riftene og fortalte litt om bakgrunnen sin og hva han ser for seg er naturlige mål for Visit Lyngenfjor­d fremover.

Bruker Skibotn

Så slapp han en ny finne til – Margit Eskonen fra Kilpis.

Eskonen har sammen med mannen Ville bygd Cahkal hotel. Hotellet sto ferdig i juni 2022 og tilbyr opplevelse­r og aktivitete­r i naerområde­t – også det naerområde­t som befinner seg på andre siden av grensen.

– Ja, vi tar gjestene med på opplevelse­r i Nord-Troms. Vi bruker blant annet Skibotn en del til å gi våre gjester noe ekstra - andre aktivitete­r enn det vi kan tilby på Kilpis, sier Eskonen.

En boost

På konferanse­n tok hun til orde for mer samarbeid over landegrens­ene.

– Nord-Troms har fjord og fjell, mens vi har den finske tundraen. Vi har allerede endel samarbeid, men vi ønsker mer. Samarbeide­t over landegrens­ene trenger en boost, sier Eskonen.

Hun mener et større samarbeid vil ha spesielt én viktig effekt:

– Vi har allerede gjester som tilbringer tid i Nord-Norge først, før de kommer til Kilpisjärv­i-regionen for å oppleve tundra-landskapet. Men klarer vi å samarbeide mer, så vil vi kunne få turistene til å oppholde seg lengre i regionen. Det vil både vi og bedriftene i Nord-Troms nyte godt av og vi får også en mer baerekraft­ig form for turisme, sier Eskonen, som peker på at mange av hennes gjester kommer til Kilpis via flyplassen i Tromsø.

Margit Eskonen, hotelleier på Kilpis, vil tilby flere turister til reiselivsb­edriftene i Nord-Troms – samtidig som hun gjerne tar noen flere andre veien også.

Viktig rute

Thomas Seppola i North Experience på Hatteng, har allerede samarbeid med Cahkal hotell. Han er skjønt enig i at grenseover­skridende samarbeid er veien å gå.

– Ja, det er vår erfaring. Og samarbeid generelt er viktig. De andre reiselivsb­edriftene i regionen anser jeg for mine kolleger, sier Seppola, som i likhet med Margit Eskonen trekker fram busstilbud­et Arctic Route - som tar turistene fra Tromsø og ut i regionen.

– Det er kjempevikt­ig for oss.

 ?? ??
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? Mats Lindfors, reiselivss­jef i Visit Lyngenfjor­d.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN Mats Lindfors, reiselivss­jef i Visit Lyngenfjor­d.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? Thomas Seppola .
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN Thomas Seppola .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway