Framtid i Nord

Ane (15) ble dobbelt norgesmest­er: – Jeg har veldig lyst å satse videre

Nordreisa-utøver fikk uttelling etter turen til Tjeldsund.

- ISABELL HAUG

Ane Martine Rognmo (15) fra Nordreisa, ble dobbelt norgesmest­er under junior-NM i kickboksin­g i Tjeldsund, sist helg. Her danket hun ut to motstander­e i lettkontak­t, og én motstander i ring.

– Jeg er veldig fornøyd med det, og ble veldig overrasket og glad. Familien min var med meg og så på, forteller hun.

– Har veldig lyst

15-åringen trekker fram det gode miljøet i Nordreisa som årsaken til at hun i det hele tatt holder på med kickboksin­g. Hun startet med sporten i 2018.

– Vi er jo blitt en stor klubb, med mange ildsjeler som driver på frivillig basis. Vi har også et godt samarbeid med andre klubber i Norge, og man blir godt kjent med andre man møter på stevner. Vi er gode venner og snakker og koser oss i lag selv om vi også er konkurrent­er, forteller hun, som selv også er trener.

Til høsten starter hun på videregåen­de opplaering. Hun er dermed usikker på om hun kommer til å satse videre.

– Jeg må se hvor mye tid skolen tar, men jeg har veldig lyst å satse videre, i alle fall når det går så bra som nå, sier hun.

Årets junior-NM var det tredje norgesmest­erskapet Rognmo deltok på. Det er imidlertid første gang hun får tittelen norgesmest­er. Det neste hun skal delta på er norgescup etter sommerferi­en. Hun er til vanlig aktivt med på stevner.

– Så det gjelder å holde seg i form også i sommer, sier hun.

– God selvtillit

Klubben dro nedover med åtte

av sine unge utøvere. Trener Frode Yttregaard skryter av unge Rognmo.

– Hun går i ringen med god selvtillit, har troen på seg selv og i begge kampene styrer hun de egentlig helt fra start. Hun legger press på motstander­en som aldri får tid å komme til.

Videre påpeker han at Rognmo er teknisk god, og kampene

i lettkontak­t klarer hun kontroller­e styrken.

– Lettkontak­t er veldig strengt, spesielt for ungdommer. Slår man for hardt, så får man minuspoeng. Ane er veldig flinkt til å tilpasse krafta, sier Yttregaard.

isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NORGESMEST­ER: Ane Martine Rognmo (15) kan kalle seg norgesmest­er etter mesterskap­et sist lørdag. Her blir hun kåret til vinner.
FOTO: PRIVAT NORGESMEST­ER: Ane Martine Rognmo (15) kan kalle seg norgesmest­er etter mesterskap­et sist lørdag. Her blir hun kåret til vinner.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VANT: Ane Rognmo møtte Pernille Hope i ringen og vant. Begge fikk diplom.
FOTO: PRIVAT VANT: Ane Rognmo møtte Pernille Hope i ringen og vant. Begge fikk diplom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway