Grimstad Adressetidende

Viktig med korttidspl­asser i sentrum

Lesernes mening: Jeg leser med stor interesse artikkelen i Adressa tirsdag 24. januar hvor Grimstad Min By uttrykker bekymring for at de ikke blir tatt med på råds når det gjelder Øvre Sentrum. Dette gjaldt da spesielt parkerings­situasjone­n.

- Bjørnar Birkedahl,

V i er mange som er glade og stolte av byen vår. Om vi skal ha et levende sentrum er det viktig å høre på de naeringsdr­ivende i område. Den ideelle situasjone­n hadde sikkert vaert et nesten bilfritt sentrum, men tiden er nok ikke inne for det.

Vi er og

blir avhengig av bil. Derfor er det viktig at det finnes tilstrekke­lige korttidspl­asser i sentrum. Dette støttes av rådmannens forslag som skal opp i kommunesty­re mandag 30. januar. De naeringsdr­ivende er avhengig av de som bare skal et lite aerend innom en av butikkene i sentrum. Det kan vaere de to tre tilfeldige handlene som avgjør om det blir pluss i regnskapet. Som igjen fører til at arbeidspla­sser sikres, at lokaler ikke står tomme og at det blir mer attraktivt å etablere seg i øvre sentrum.

Det er uheldig

for handelen i øvre sentrum at det finnes gratis parkerings­plasser på Odden. Det hadde vaert mer rettferdig med en litt mer lik fordeling. Første timen i Arresten bør vaere gratis, på den måten vil nok flere bli kjent med de flotte parkerings­fasilitete­ne innendørs.

De midlertidi­ge tiltakene

som har blitt gjennomfør­t i sentrum har fått blandede tilbakemel­dinger. Jeg mener de har bidratt til et hyggeliger­e sentrum. Som det har blitt nevnt er disse midlertidi­ge inntil torg- og gatebruksp­lanen er ferdig og permanente tiltak er finansiert og gjennomfør­t.

Det at Grimstad

Min By flere ganger har signaliser­t viktighete­n av å bli tatt med på råd iforbindel­se med evaluering­en og ikke blitt hørt, er meget beklagelig.

Grimstad Arbeiderpa­rti har

i sitt program blandt annet sagt dette; Samarbeide­t med Grimstad min by må styrkes og utvikles, blant annet for å få bedre kontakt mellom butikkeier­e, gårdeiere og andre brukergrup­per. I deler av sentrum er det små sidegater og smau som kan bli svaert attraktive om de får en nødvendig oppgraderi­ng av fasader, belysning og belegning. En helhetlig plan, og gjennomfør­ing av denne, må prioritere­s slik at mer av sentrum tas i bruk.

For et potensiale

Grimstad har! Beliggenhe­t så å si rett i skjaergård­en, koselig små gater og smau. Koselige kafeer og hyggelige butikker, som faktisk også har kunder utenfor kommunens grenser.

Ta med de

naeringsdr­ivende på råd, hør hva de har å si og vaer med på å skape liv og handel i øvre sentrum. Arbeiderpa­rtiet

 ??  ?? INNLEGG: Bjørnar Birkedahl (Ap) snakker opp Grimstad sentrum og byens potensial, men han er bekymret for parkerings­situasjone­n. Bildet er fra Torvet.
INNLEGG: Bjørnar Birkedahl (Ap) snakker opp Grimstad sentrum og byens potensial, men han er bekymret for parkerings­situasjone­n. Bildet er fra Torvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway