Grimstad Adressetidende

Et trygdet samfunn?

-

Det har fått

nasjonal oppmerksom­het at nesten en tredel av befolkning­en i yrkesaktiv alder i Aust-Agder er trygdet. Det står ikke saerlig bedre til i nabofylket, som vi antakeligv­is blir slått sammen med. Oversikten i Faedreland­svennen viser dessuten at 26,2 prosent i yrkesaktiv alder i Grimstad kommune får lønn fra Nav. Det er noe under gjennomsni­ttet i fylket, men problemet er stort også her i kommunen.

Dette er ingen

ny situasjon, men noe spesielt østre deler av Agder har slitt med lenge. Problemet er grundig analysert, blant annet gjennom forskning på UiA. Nav-direktør Per Lund sier til Faedreland­svennen at «det gode norske sikkerhets­nettet er kanskje en sovepute i den grad at vi slipper å forholde oss til hvor stort sosialt problem det egentlig er når mange faller utenfor».

For enkeltmenn­esket er

det vanskelig å stå utenfor, og for samfunnet et økende problem. Nå gjelder det å finne virkemidle­r for å få flere fra trygd og over i jobb.

Vi må ha

flere i jobb og faerre på trygd etter hvert som befolkning­en blir eldre og en enda større andel blir alderspens­jonister. Det er en utfordring for oss alle. Samfunnet har rett og slett ikke råd til at så mange står utenfor det ordinaere arbeidsmar­kedet.

 ?? ARKIVBILDE ?? NAV: Mer enn hver fjerde person i yrkesaktiv alder i Grimstad går på trygd. Bildet viser Finn B. Henningsen, Nav-leder i Grimstad.
ARKIVBILDE NAV: Mer enn hver fjerde person i yrkesaktiv alder i Grimstad går på trygd. Bildet viser Finn B. Henningsen, Nav-leder i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway