Grimstad Adressetidende

– En gjeng som virkelig vil noe

Amazon har sikret seg flere nye spillere i det siste, og trener Tommy Egeli ser konturene av et spennende lag.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

– Hvordan har den første tiden med laget vaert?

– Det har vaert overrasken­de bra. Det er en gjeng som virkelig vil noe. Vi har hatt god trøkk på trening, sier Egeli.

Amazon trener nå fire ganger i uka i stedet for fem, men med høyere intensitet på de fire øktene, forklarer han. Som han sa da han tok over laget tidligere i vinter, ønsker treneren å bygge opp et lag med flest mulig spillere fra landsdelen.

– Vi har et mål om på så kort tid som mulig bygge en stamme som er et sørlandspr­odukt. Inntil vi lander det får vi bruk for noe utenfra, sier han.

Hentet de beste fra Gimletroll

Nylig meldte både Linn Christine Farbergsha­gen og Martine Maehle overgang fra Gimletroll

– De signeringe­ne løfter laget noe voldsomt. Vi jobber også med keepersitu­asjonen, og der vil det skje noe. Vi jobber også med to store profiler, sier Egeli, som sier at disse siste to har toppseriee­rfaring.

Midtstoppe­ren Martine Maehle beskriver han slik:

– Hun er en ledertype som du vil høre klart og tydelig, selv i motvind på Levermyr. Hun kommer inn med stor energi og gir voldsomt av seg selv.

– Hva med Linn Christine Farbergsha­gen?

– Hun har vaert i Amazon tidligere, og har fortsatt å ta steg. Hun er venn med ball, og er utrolig flink i førstefors­varsrollen. Med disse to på stopper- og midtbanepl­ass vil vi kunne minske avstanden mellom lagdelene. De kommer inn med mye energi, og har gode basisferdi­gheter i bunn. Jeg tror bunnivået vårt vil øke veldig i år, sier Egeli.

Sofie Glamsland, som er søster til tidligere Amazon-spiller Eline Glamsland, mener Egeli vil tilføre god fysikk og et godt blikk for spillet.

Marthe Mathea Bjornes Naerbø har også vaert i klubben tidligere, og beskrives som en kvikk spiller med god teknikk.

Trener med guttekeepe­re

I fjor på denne tid slet Amazon med svaert få spillere på treningsfe­ltet, noe som preget laget i store deler av sesongen også. Nå er situasjone­n langt bedre.

– Vi har vaert 22 på trening. Vi har også gjort noe litt unikt. Jeg har trent gutte- og herrelag i store deler av livet, og nå har vi fått til en ordning hvor guttejunio­rkeepere fra Lia og Arendal skal trene med oss. Det er juniorkeep­ere på trening for å gjøre spillerne tøffere. Det er også et eget opplegg for å utvikle keeperne, sier Egeli, som mener dette er en vinn-vinn-situasjon.

– Disse guttene stortrives, og jentene må skyte hardere og vaere tøffere i duellene. Vi øker nivået på treningene. Der man opplevde en eller null keepere på trening i fjor, er det nå tre eller fire keepere på trening. De bidrar til at vi klarer å legge lista litt høyere, sier Egeli.

Han varsler at Amazon kommer til å spille litt annerledes i år.

– Det blir en mer direkte spillestil enn tidligere, og et system jentene blir trygge på. Blant annet blir det hurtigere igangsetti­ng høyere i banen. Det blir ikke drillostil med ballen i lufta, men det blir hurtig i lengderetn­ing. Jeg synes de ser bra ut på trening allerede. Vi skal klare å lage poeng ut av dette, sier Egeli.

– Hvis vi lander de tre spillerne vi jobber med nå, vil vi se mot andre ende av tabellen. Får vi ikke dem, skal vi uansett gjøre det bedre enn i fjor, sier treneren til slutt.

 ?? FOTO: MARIE HATLEVOLL ?? TRØKK: Tommy Egeli er godt fornøyd med nivået på Amazon-treningene om dagen. Om alt klaffer i jakten på nye spillere, sikter han høyt på tabellen.
FOTO: MARIE HATLEVOLL TRØKK: Tommy Egeli er godt fornøyd med nivået på Amazon-treningene om dagen. Om alt klaffer i jakten på nye spillere, sikter han høyt på tabellen.
 ??  ?? TEKNISK: Marthe Mathea Bjornes Naerbø.
TEKNISK: Marthe Mathea Bjornes Naerbø.
 ??  ?? MIDTBANESP­ILLER: Linn Christine Farbergsha­gen.
MIDTBANESP­ILLER: Linn Christine Farbergsha­gen.
 ??  ?? GOD FYSIKK: Sofie Glamsland.
GOD FYSIKK: Sofie Glamsland.
 ??  ?? LEDERTYPE: Martine Maehle.
LEDERTYPE: Martine Maehle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway