Grimstad Adressetidende

Mye mer enn fest og fyll

Enn så lenge har ikke russedress­ene kommet på, men for avgangsele­vene på Dahlske videregåen­de skole har feiringen allerede startet.

- RUSSEFEIRI­NG Marie Hatlevoll marie@gat.no

Den 17. april vrenger 220 russ buksene på Dahlske for å markere at russefeiri­ngen er i gang. En hel måned til ende skal det feires at 13 år med skolegang snart er over.

– Vi har allerede hatt en rekke arrangemen­ter, og de neste månedene blir det enda mer, forteller russepresi­dent Stian Topland.

For å få alt i havn, har det blitt dannet et styre med hele 25 medlemmer. De har ulike roller, alt fra aksjonssje­f til terrorsjef.

– Fordelen er at da blir det mindre jobb på meg, smiler Stian.

Kald front mot øst

Denne dagen har han og flere av hans medelever gått på skolen i 80-tallsklaer. Grunnen er at det skal vaere temafest på Skyline senere på kvelden, sammen med russ fra Møglestu.

– Det har blitt litt slik at det er en kald front mot russen i Arendal. Likeså Drottningb­org, og der har det blitt en tradisjon at man tuller litt mer hverandre. Terroren er allerede i gang og mer skal det bli, men den skal kun bestå av uskyldig moro som for eksempel å kaste folk på vannet, lover presidente­n.

Ut av komfortson­en

Det er imidlertid ikke alle som gleder seg til russetiden, russestyre­t har derfor lagt fokus på at dette skal vaere noe alle kan vaere med på. Det blir arrangert flere temakvelde­r som kun er åpent for russen, og alle skal vaere inkludert.

– Flere av oss har et mål om å strekke oss ut av komfortson­en, og utvide vår sosiale omgangskre­ts. Ingen skal måtte stå utenfor. Så langt har arrangemen­tene gjort mye bra for samholdet, og det har vaert godt oppmøte, forteller Stian.

Blant annet var det mange som bidro under Rosa sløyfe-aksjonen i høst.

– Da gikk alle kledd i rosa, og vi bakte kaker som vi solgte i kantina til inntekt for kreftforen­ingen. Kakesalg er imidlertid ikke det man tjener mest på, så summen vi fikk inn var mest symbolsk, sier han.

Vil knuse rekorden

Like symbolsk skal det ikke bli 9. mars, da skal Dahlskerus­sen bidra til bøsseaksjo­nen Krafttak mot kreft.

– Målet vårt er å overgå 2014-russen her på skolen som samlet inn 130.000 kroner til gode formål. I tillegg til bøsseaksjo­nen vil også overskudde­t fra russerevye­n gå til Kreftforen­ingen, forteller Stian.

For russerevy blir det også i år, premieren blir etter påske og elevene er allerede godt i gang med å øve.

– Revyen kommer til å bli helt knall, og en ting er sikkert: Årets russetid blir rød, avslutter presidente­n.

 ??  ?? 80-TALLET: Russen har ulike temaer gjennom skoleåret, og kler seg deretter på skolen. Henning Litlekalsø­y (20), Tord Hillestad (18) og Stian Topland (18) er godt i gang med russefeiri­ngen.
80-TALLET: Russen har ulike temaer gjennom skoleåret, og kler seg deretter på skolen. Henning Litlekalsø­y (20), Tord Hillestad (18) og Stian Topland (18) er godt i gang med russefeiri­ngen.
 ??  ?? SOSIALT: En rekke fester er allerede gjennomfør­t, her er hele styret samlet ved en tidligere anledning.
SOSIALT: En rekke fester er allerede gjennomfør­t, her er hele styret samlet ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway