Grimstad Adressetidende

Flertall for høyere bygg og strand

Kommunesty­ret sa mandag kveld ja til å øke mønehøyden på prosjektet i Bioddgaten 2–4. Det vil si en økning fra 10,2 til 11,6 meter.

- BIODDGATEN b Janicke Yttervik janicke@gat.no

Et flertall i kommunesty­ret gir grønt lys for å endre planen for Bioddgaten 2–4. Det kan ende med nye boligbygg og en ny bystrand.

– Grimstad kommunesty­re er positiv til at det kan startes opp en ny detaljregu­leri ngsprosess for Bioddgaten. Hensikten er å kunne endre følgende forhold: Øke byggehøyde­n opp til makshøyde i samsvar med områderegu­leringen, og vurdere innpassing av badestrand i området der den gamle «Fiskepiren» lå. Dette vedtok kommunesty­ret mandag kveld.

Kostbart

Tiltakshav­er er Brygga Losji AS, og planlegger er sivilarkit­ekt Paal Malde. Malde er godt fornøyd med resultatet av mandagens møte.

– Jeg er svaert godt fornøyd, vi har gjort en stor innsats for å presentere et godt prosjekt, som vi mener er todelt; det er en revisjon på presentasj­onen som er Bioddgaten 2-4, som er Brygga Losji sitt prosjekt, som hvis det skal gjennomfør­es, må det ha et volum som kan gi avkastning på prosjektet. For det er et kostbart prosjekt å løfte, med parkering delvis under vannflaten. Og siden det er en kostbar affaere, må det som står oppå vaere av nok volum til å gå i pluss, sier Malde.

Det henger ved et prosjekt til, som er uavhengig av det andre, nemlig «Fiskepiren».

– I regulering­splanen for dette området, har Brygga Losji en forpliktel­se til å bidra til en park ved siden av prosjektet sitt. Det som også er spennende, er at Vidar Igland, sammen med andre aktører som utvikler et annet prosjekt på den andre siden av veien, også vil vaere med og gi et bidrag til «Fiskepiren», med et betydelig beløp. Det kan hende at kommunen også må bidra med et beløp, som de forhåpentl­igvis kan finne i potten for havneutvik­ling. Ingen vet hva det vil koste eller bety til slutt, men totalt sett vil det vaere et veldig morsomt tilskudd til byen, og som vil trekke folk, sier Malde.

Ønsket ny behandling

Planlegger/tiltakshav­er ønsket at detaljregu­leringspla­nen for Bioddgaten 2 – 4 tas opp til ny behandling med formål å endre følgende forhold: Økt byggehøyde/ dvs. økt utnyttelse­sgrad, og gjeninnfør­ing av «Fiskepiren» som badestrand i sentrum. Før planproses­sen igangsette­s, bes det om en prinsippav­klaring mht. om kommunesty­ret er positiv til en ny detaljregu­le ringsprose­ss.

– Rådmannen mener at det kan settes i gang en ny planproses­s, og at skissene kan sees på som innspill til et planarbeid. Rådmann ser positivt på idéen om å gjenåpne «Fiskepiren» som en bystrand. Det må likevel tas forbehold om mer utredninge­r og avklaring av blant annet finansieri­ng for å kunne ta stilling til oppgraving av «Fiskepiren» til badestrand. Rådmann er også positiv til å vurdere økt byggehøyde. En positiv tilråding begrunnes med at økt høyde på bebyggelse­n vil vaere i tråd med overordnet områdeplan, og økt utnyttelse er positivt for klimavennl­ig arealdispo­nering og fortetting i sentrum, og i tråd med føringer i kommunepla­nen, står det å lese i sakspapire­ne til kommunesty­remøtet.

Flere år

Detaljregu­leringen i dette området startet opp i 2012. Den har hatt flere behandling­er i politiske organ, både i teknisk utvalg og kommunesty­ret. Et sentralt punkt i regulering­ssaken har vaert bebyggelse­s tetthet og høyde, estetisk uttrykk og tilpasning til bevaringsv­erdig bebyggelse.

Det foreslås å omgjøre hele eller størstedel­en av lekeplasse­n til bystrand. I idéprosjek­tet er badestrand­a vist med en bredde ca 15 meter, tilsvarend­e størrelse som bystranda på Sanden i Lillesand. Bredden skal innerst tilsvare det bassenget som tidligere ble kalt «Fiskepiren». Der lå fra gammelt av små fiskebåter og solgte fisk direkte fra båtene eller fra et lite, enkelt utsalgsste­d som lå på vestsida, så lenge det eksisterte. Bukta ble, ifølge opplysning­er fra planlegger, fylt igjen på slutten av 1950-tallet.

 ??  ??
 ?? FOTOMONTAS­JE: SIVILARKIT­EKT PAAL MALDE ?? «FISKEPIR»: Prosjektet sett fra taket av Vossbakke 1, tegningen viser «fiskepiren» og bygget i Bioddgaten.
FOTOMONTAS­JE: SIVILARKIT­EKT PAAL MALDE «FISKEPIR»: Prosjektet sett fra taket av Vossbakke 1, tegningen viser «fiskepiren» og bygget i Bioddgaten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway