Grimstad Adressetidende

Slår tilbake mot media og politi

Advokatene som bistår innehavere­n av det konkursram­mede Olsen Bil AS mener at mediedekni­ngen har vaert «massiv og ensidig».

- OLSEN BIL-SAKEN ARKIVBILDE b Peer L. Andreassen peer@gat.no

Forsvarern­e til innehavere­n av det konkursram­mede Olsen Bil AS og den siktede selv retter kritikk mot media.

Det fremgår av en uttalelse som er publisert på nettsiden til advokatfir­maet Hald & Co. Både advokatene Bjørn Rener-Larsen og Lars F. Hvalgård-Bakke, som bistår Geir Egil Olsen som forsvarere under etterforsk­ningen mot ham, og Olsen selv uttaler seg i pressemeld­ingen.

«Sakskomple­kset har fått betydelig mediedekni­ng i den senere tiden uten at Olsen har hatt reell mulighet til å gi uttrykk for sitt syn. Det vil her gis en uttalelse fra advokatene Rener-Larsen og Hvalgård-Bakke samt publiseres en uttalelse fra Olsen selv. Disse kan forhåpentl­igvis danne grunnlag for en mer balansert fremstilli­ng i sakskomple­kset i fremtiden», heter det. «Olsen har så langt ikke blitt funnet skyldig i noe straffbart i saken, og han erkjenner heller ikke straffskyl­d. Dette bør reflektere­s i medias dekning av saken», understrek­es det i uttalelsen.

«Skjevt og uriktig»

I en uttalelsen fra Geir Egil Olsen på advokatfir­maets nettsted heter det:

«Medias dekning gir et skjevt og uriktig bilde av saken. Det foreligger flere faktafeil i medienes dekning, og det er gjentatte ganger valgt vinklinger som ikke gir et rettvisend­e bilde. Vi har drevet et stort og seriøst firma og etterstreb­et å drive dette forsvarlig. Underveis har vi forsøkt etter beste evne å drive i henhold til et komplisert regelverk og i henhold til retningsli­njer fra den enkelte bilproduse­nt.

Olsen Bil AS var en av mange virksomhet­er i Norge som kjøpte skadde biler fra forsikring­sselskaper mv. og reparerte disse for salg. Dette er en stor bransje. Vi kan selvsagt ha gjort feil, slik alle som driver i denne bransjen kan gjøre fra tid til annen. Jeg har likevel ingen grunn til å tro at det er flere feil ved bilene fra Olsen Bil AS enn ved bilene fra andre aktører i bransjen», står det i uttalelsen fra Olsen.

– Sensasjons­preget

Advokatene Rener-Larsen og Hvalgård-Bakke skriver i sin uttalelse:

«Olsen og vi som hans forsvarer har grunnet at politiet har pålagt forsvarer taushetspl­ikt om innholdet i dokumenten­e, lukkede rettsmøter og varetektsf­engsling med restriksjo­ner ikke hatt reell anledning til å konferere om saken eller å kommentere den løpende i media. Dette har medført at bildet som har blitt skapt i media har blitt ensidig og tidvis sensasjons­preget».

«Vi er bekymret for den massive og ensidige forhåndsom­talen Olsen har blitt utsatt for fra han ble fengslet. Dette har vaert belastende for så vel Olsen, som hans naermeste og de tidligere ansatte i Olsen Bil AS. Denne skjeve dekningen i media har sammenheng med hvordan politiet har valgt å håndtere saken. Det har vaert en lukket, koordinert prosess, der kritiske spørsmål eller sunn skepsis ikke kan slippe til».

– Biler vrakes og kjøres bort

Advokatene fortsetter: «Prosessen har så langt ikke vaert egnet til å avdekke bevis som taler til Olsens fordel. Dessuten har ikke Olsen fått tilstrekke­lig mulighet til å vise til og finne bevis som taler for hans uskyld. Ett eksempel er at biler i konkursbes­laget vrakes og kjøres bort før politiet slipper Olsen ut av varetekt. Prosessen synes nå å gå meget raskt frem uten tilstrekke­lig hensyn til Olsens behov for kontradiks­jon. Olsen vil nå etter løslatelse­n søke å finne frem dokumentas­jon eller relevant informasjo­n i saken i den grad det nå lar seg gjøre, og vi vil bistå ham med dette».

– Betydelig innsats

«Politiet legger veldig store ressurser i saken, og det må legges ned en betydelig innsats for å søke å få frem et mer korrekt bilde av saken. Grunnet det store trykket Olsen har blitt utsatt for og den relativt ensidige vinklingen etterforsk­ningen har hatt så langt, fant vi det nødvendig å be om å få oppnevnt to forsvarere på etterforsk­n ingsstadie­t», heter det. «Vi er glade for at tingretten nå har oppnevnt oss begge som forsvarere på etterforsk ningsstadi­et. I tillegg samarbeide­r vi tett med advokat Torleiv Drangsland i Advokatfir­ma Tofte DA, som bistår Olsen personlig og Olsen Eiendom og Invest AS i forbindels­e med konkursbe gjaeringen­e mot disse», står det i pressemeld­ingen.

– For advokatene­s regning

Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland sier i en kommentar til Agderposte­n at uttalelsen­e fra forsvarern­e til Olsen, får stå for advokatene­s regning. – Ellers har jeg ingen kommentar, sier politiadvo­katen.

 ??  ??
 ??  ?? KRITISKE: Advokatene til den siktede bruktbilha­ndleren kritiserer i en uttalelse både medias dekning av saken og politiet for en «relativt ensidig vinklingen etterforsk­ningen har hatt så langt».
KRITISKE: Advokatene til den siktede bruktbilha­ndleren kritiserer i en uttalelse både medias dekning av saken og politiet for en «relativt ensidig vinklingen etterforsk­ningen har hatt så langt».
 ??  ?? INGEN KOMMENTAR: Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland.
INGEN KOMMENTAR: Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway