Grimstad Adressetidende

Gratistime i Arresten

Elbiler får fortsatt parkere gratis i sentrum, og i Arresten blir den første timen gratis for alle biler.

- PARKERING b Janicke Yttervik janicke@gat.no

Kommunesty­ret har besluttet at parkering sordning og prispoliti­kk skal evalueres 1 år etter at det nye parkerings­huset har vaert i drift i et år. Mandag ble saken behandlet i kommunesty­ret. En større drøfting av nye prinsipper for parkerings­politikk vil skje i forbindels­e med torg- og gatebruksp­lan som er satt i gang.

– Det er lite biler som bruker Arresten. Gratis parkering ved Oddensente­ret, samt disse plassenes størrelse og naerhet til senteret, er i hovedsak grunnen til at Arresten er lite brukt. Kommunal uteparkeri­ng har godt belegg, selv om det koster mer enn dobbelt så mye å parkere der i forhold til Arresten. Når utbygginge­n av Oddensente­ret kommer i gang kan en forvente noe økt belegg i Arresten. Inntil framtidig bruk av Smith Petersens brygge er avklart, anbefaler rådmann at det økes med 12 plasser i vinterhalv­året, står det å lese i sakspapire­ne.

Oppretthol­der dagens ordning

Som hovedprins­ipp skal dagens parkering sordning oppretthol­des inntil videre. Parkering vurderes på nytt i forbindels­e med torg- og gatebruksp­lan for sentrum.

– Elbiler har gratis parkering. Unntak i parkerings­hus med bom. Maksimal parkerings­tid reguleres med skilting. Det innføres betaling for lading av elbiler i Kulturhusk­jelleren. Som en midlertidi­g ordning utvides vinterpark­eringen på Smith Petersens brygge med 12 ordinaere plasser i tillegg til dagens 10 plasser, som brukes i sommerhalv­året, står det i vedtaket.

Som en midlertidi­g ordning utvides også vinterpark­ering på Torvet med 3 plasser i tillegg til dagens 4 plasser, som brukes om sommeren. Det blir en halv times gratispark­ering. To parkerings­plasser forsvinner ved gamle brannstasj­onen i Storgaten når det etableres nedgravde avfallscon tainere der. Erstatning for disse to plassene blir på Torvet.

– Det innføres en – 1 – times gratis parkering i Arresten. Den første timen etter at billett er løst ved innkjøring er gratis, sier vedtaket.

Grimstad min by fornøyd

Leder i Grimstad min by, Anna Elise Svennevig, er godt fornøyd med kommunesty­rets vedtak.

– Vi er veldig fornøyd, kjempeforn­øyd med vedtaket. Dette var et skritt i riktig retning. Vi har snakket med flere som driver butikk i sentrum, og de er veldig fornøyd, de ble så positivt overrasket, sier Svennevig.

– Jeg er spesielt fornøyd med at vi har blitt hørt, og at de har tatt til seg det med gratis den første timen i Arresten. Og at det blir flere gratis korttidspl­asser i sentrum. Det er så viktig. Dette kan ha en god del å si for mange som driver butikk i byen. Og det er et signal ut, at man ønsker at folk skal bruke Arresten mer, sier Svennevig.

 ??  ??
 ??  ?? ÉN TIME GRATIS: Gratis parkering den første timen for alle biler, ble vedtatt på kommunesty­ret mandag.
ÉN TIME GRATIS: Gratis parkering den første timen for alle biler, ble vedtatt på kommunesty­ret mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway