Grimstad Adressetidende

Sean Paul tilbake til Skral

Hit-maskinen fra Jamaica besøker nok en gang Skral Festival, og får selskap av listetoppe­rne Rae Sremmurd.

- b SKRAL FESTIVAL b Marie Hatlevoll marie@gat.no

– Vi synes så klart at det er ekstra gøy når Sean Paul kommer tilbake etter ti år. Han bygger på mange måter en bro til vår historie, og har dessuten maktet å holde seg helt i toppen av gamet i alle disse årene, sier Toffen Gunnufsen som er daglig leder og bookingans­varlig i Skral Festival.

For ti år siden tok Skral Festival en pause for å gjenoppstå i 2015. Øverst på plakaten i 2007 tronet altså Sean Paul.

Nominert til Grammy

Dancehall-stjernen, Grammyvinn­eren og hitmakeren har med andre ord en svaert lang liste av hitlåter bak seg, og har tidligere samarbeide­t med blant andre Beyonce, Rihanna, Nicki Minaj, Busta Rhymes og Sia. Også norske Matoma har jobbet med legenden på singelen “Paradise”, og Sean Pauls nye singel “Noe Lie” (feat. Dua Lipa) er på full fart oppover listene.

– Om knappe tre uker er han nominert til en ny Grammy-pris for sitt samarbeid med Sia, og mye tyder på at 2017 skal bli en ny topp i hans fantastisk­e karriere, sier arrangøren.

#Mannequin Challenge

Brødrene Swae Lee og Slim Jxmmi blir også å se på scenen på Groos, de to utgjør bandet Rae Sremmurd. Her i Norge er de nok mest kjent som artistene bak låta Black Beatles, som nådde andreplass på VG-lista. De står også bak internet tfenomenet #Mannequin Challenge, som består av videoer der deltakerne fryser til is mens Black Beatles spilles av.

– Rae Sremmurd er blant de mest spennende artistene om dagen, og det er fantastisk at de har skapt verdenssuk­sess med sin nyskapende og kvalitetss­ikre musikk. Vi kan ikke gjøre annet enn å oppfordre publikumme­t vårt til å delta “the mannequin challenge”, sier Gunnufsen.

Beatles-legenden Paul McCartney var blant dem som tok utfordring­en #Mannequin Challenge, det samme gjorde Michelle Obama, Hillary Clinton, Taylor Swift og et gjenforent Destiny’s Child.

Amerikansk rapper

I tillegg kan Skral melde om at både den amerikansk­e rapperen Russ, som nylig gikk inn på Billboards Topp 100-liste med låten “What They Want” og det norske stortalent­et Sigrid, kåret til årets håp i 2017, er klare for festivalen. Begge er navn det forventes å høre mye om i de kommende månedene.

Skral Festival finner sted den 11. og 12. juli på Groos utenfor Grimstad. Fra før er Karpe Diem (NO), Tom Odell (UK), Janove (NO), John Olav Nilsen & Nordsjøen (NO), Max Jury (US), Youngr (UK), Kristian Kristensen (NO) og KREAM (NO) klare for festivalen.

 ?? ARKIVFOTO ?? FESTIVAL: 11.–12. juli blir det liv og røre på Groos, en rekke både norske og utenlandsk­e artister er allerede klare for Skral Festival.
ARKIVFOTO FESTIVAL: 11.–12. juli blir det liv og røre på Groos, en rekke både norske og utenlandsk­e artister er allerede klare for Skral Festival.
 ?? PRESSEFOTO ?? POPULAER: Jean Paul har holdt koken helt siden han var i Grimstad for 10 år siden.
PRESSEFOTO POPULAER: Jean Paul har holdt koken helt siden han var i Grimstad for 10 år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway