Grimstad Adressetidende

Hattelørda­g og sirkus

Nåerdetbar­eå glede seg, for nå er årets første Gratis Kulturlørd­ag like rundt hjørnet.

- INNSENDT BIDRAG Inger-Helen Kilsti

Lørdag 4. februar åpner vi på ny dørene på Grimstad Kulturskol­e, og det blir ikke en hvilken som helst lørdag; det blir Hatte-lørdag og dukketeate­r! Dukketeatr­et er «Baldrian og Musa» av og med kristiansa­nderen Giert Werring. Ingen andre har jobbet så mye med dukketeate­r her på Sørlandet og spilt så lenge som han. Hver gang han pakker opp sin turnerende scene og starter fortelling­ene, dukker det opp stjerner i øyne til både store og små. I utgangspun­ktet har vi satt opp to forestilli­nger, så det

Vi håper at alle tar seg god tid og nyter de ulike aktivitete­ne på kulturlørd­agen. Vi har to kunstverks­teder, og disse aktivitete­ne er det lurt å starte dagen med. Små og store skal få lage spill med terning av Musa med ulike hatter og også kunstverk av mus med hatt. Dette passer jo superbra når forestilli­ngen med Baldrian og Musa har tittelen «Passe Hatt».

Kanskje vi får sanger om hatter på Sangstunde­n også? Ellen Lervoll Halvorsen stiller hvert fall også denne gangen opp med sin alltid like populaere sangstund på begynnelse­n av dagen. En koselig halvtime med nye og gamle sanger som de besøkende selv kan vaere med å synge.

Sirkus og kafé

På sirkusverk­stedet er det sjonglerin­g og balanserin­g og fysisk aktivitet, noe som gjør garantert godt for både kropp og sjel på en grå februarlør­dag. Kafeen er fremdeles like rimelig, og vi satser nå på at gjestene kan innvie Vips-tjenesten der, siden det ofte er vanskelig å huske kontanter. Noe av det aller fineste med Kulturlørd­agene er jo nettopp å ta seg tid til å sitte ned med litt mat og drikke og å snakke med nye eller gamle venner. Kafeen er uformell, og de som helst ønsker å ha med egen mat er selvsagt hjertelig velkommen til det. Det er slik Gratis Kulturlørd­ag ønsker å vaere. Et sted der alle opplever at de er velkommen, og at vi gjennom lek, musikk, teater og kunst kan oppleve et fellesskap med alle som kommer innom.

 ?? ARKIVBILDE ?? KAFÉ: Gratis kulturlørd­ag byr på sirkus og hatte-lørdag.
ARKIVBILDE KAFÉ: Gratis kulturlørd­ag byr på sirkus og hatte-lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway