Grimstad Adressetidende

– Vi får droppe kvaliken og heller gå rett opp i år

Martin Hoel Andersen tror Jerv vil kjempe i toppen i år igjen, og vil selv bidra med mål og målgivende pasninger.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

21-åringen fra Kvik Halden ble nylig klar for Jerv etter en tid på prøvespill. – Hvorfor ville du til Jerv? – Det er en klubb i vekst på vei oppover, en klubb med bra ambisjoner. Det har jeg også, sier Andersen, som skryter av miljøet i klubben.

– Det er en veldig fin gjeng, høyt nivå på treningene og gode trenere. Alt ligger til rett for å bli god her.

Han er også imponert av spillergru­ppa.

– Det er en veldig inkluderen­de gjeng som har tatt meg imot. Det er også høyt sportslig nivå og et godt treningsmi­ljø. På trening er det trøkk og alle vil vinne. Det er sånn det skal vaere, sier han.

Andersen kjenner godt Jervs andre nysignerin­g Brice Wembangomo. De har tidligere spilt sammen i Sarpsborg 08 og Kvik Halden, og snakket derfor med høyrebacke­n om Jerv før han kom.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg er en kreativ midtbanesp­iller. Jeg tror jeg kommer til produsere mål og assist, sier spilleren med 22 målpoeng for Kvik Halden i 2. divisjon i fjor (11 mål og 11 målgivende pasninger).

Satser på opprykk

– Jeg liker å trene, jobber hardt for laget og er god teknisk, sier han om egne kvaliteter.

– Hvor trives du best på banen?

– Jeg har spilt mye indreløper her. Liker å få ballen i mellomromm­et, bli rettvendt og kjøre på. Liker også å spille spiss, sier han. – Er du godt kjent med 4-3-3? – Det er ikke en formasjon jeg har spilt mye i. Vi spilte det på juniorlage­t i Sarpsborg 08, men jeg tror det vil passe meg bra. Jeg tror jeg kommer fort inn i det.

– Tror du Jerv kan få en ny sesong i toppen selv om noen spillere er bote fra i fjor?

– Ja, jeg tror absolutt det. Tonny Brochmann var veldig bra i fjor, men ut fra det jeg har hørt og sett på trening, tror jeg vi vil kjempe i toppen. Så vi får droppe kvaliken og heller gå rett opp i år, sier han med et smil.

To spillere glapp

Trener Arne Sandstø er glad for å ha fått inn en spiller som kan bekle flere posisjoner på banen.

– Han kan spille kant, spiss og indreløper. Han kan nok også spille sentral midtbane, sier Sandstø om Andersen, en spiller han mener har mye å spille på.

– Han besitter jevnt over veldig gode ferdighete­r. Han er en veldig god avslutter, og har mye av den en offensiv spiller skal ha, sier treneren.

Jerv jakter fortsatt forsterkni­nger.

– Er det først og fremst en spiss dere ser etter nå?

– Nå har vi Toft tilbake, men vi trenger flere alternativ­er, sier Sandstø, som sier både spisser, indreløper­e og kantspille­re kan vaere interessan­te.

– Vi er aktive i markedet og ønsker å forsterke oss, sier Sandstø, som sier to spillere har vaert naere på å signere for Jerv i det siste.

– Det var en kant og en spiss. Vi lå dessverre rett under det de hadde forventet i lønn. Det var synd, for de hadde gått rett inn og forsterket oss, sier Sandstø.

 ??  ??
 ??  ?? MÅLFARLIG: Martin Hoel Andersen var en målfarlig spiller i 2. divisjon i fjor, og satser på å score og servere lagkamerat­ene i Jerv i 1. divisjon denne sesongen.
MÅLFARLIG: Martin Hoel Andersen var en målfarlig spiller i 2. divisjon i fjor, og satser på å score og servere lagkamerat­ene i Jerv i 1. divisjon denne sesongen.
 ??  ?? AKTIVE: Arne Sandstø forsikrer at Jerv jobber med forsterkni­nger.
AKTIVE: Arne Sandstø forsikrer at Jerv jobber med forsterkni­nger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway