Grimstad Adressetidende

Spent på NM-formen

Sara Dorthea Jensen kan i helgen vinne sitt andre seniorgull i innendørsN­M.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Sørild-løperen tok gull på 400 meter i innendørs-NM 2015. Da løp hun for Bryne. I helgen reiser hun som eneste utøver fra Sørild til innendørs-NM i Ulsteinvik.

Ifølge trener Frank Otto Meinseth er Jensen blant medaljekan­didatene på favorittdi­stansen 400 meter, men selv er 20-åringen mer beskjeden. – Hvilke forventnin­ger har du til NM? – Jeg er spent. Det er en stund siden jeg har konkurrert. Jeg har ikke så store forventnin­ger, og er spent på hvordan har treningen har fungert. Hvis jeg klarer å få ut det jeg har i meg, er jeg fornøyd, sier hun til Adressa.

– Hvordan tror du det går på 400-meteren?

– Jeg prøver så godt jeg kan, men har ikke fokus på tid, medalje, eller resultat. Hvis det blir bra, er det en bonus, sier Jensen.

Hun understrek­er at hun ikke har en uttalt ambisjon om å følge opp gullet fra 2015. – Først og fremst må jeg løpe bra. Heller ikke tiden, 54:57, har hun satt som et mål å strekke seg etter.

– Så lenge jeg klarer å få ut så godt jeg kan akkurat nå, er jeg fornøyd. Nå er vi i en treningspe­riode, og jeg er nok ikke i toppform, men vil se hva jeg kan få ut.

Hun skal også løpe 200 meter, og har heller ikke høye ambisjoner der.

– Jeg vil springe så fort jeg kan i starten og prøve å holde det inn. Problemet mitt er ofte at jeg ikke kommer fort nok opp i fart i starten, sier løperen.

– Hvordan har du forberedt deg i det siste?

– Det har ikke vaert noen spesielle forberedel­ser, annet enn at jeg har lettet litt opp den siste uka.

Trives i klubben

Det er nå litt over et år siden Jensen kom til Sørild.

– Hvordan synes du din egen utvikling har vaert siden du kom til Sørild?

– Den har vaert veldig bra. Sørild er en veldig bra gjeng. Det er veldig gode trenere, og de må ha gjort en del rett når flere presterer på et bra nivå. Det er en fin treningsgj­eng. Da blir treningen gøy, og det er det viktigste av alt, sier hun.

Samholdet og miljøet i klubben er noe hun mener har hjulpet henne videre i egen utvikling.

– Vi er en del av et miljø der noen vil oppnå noe, og det er et inspireren­de miljø å vaere en del av, sier hun til slutt.

Helgens innendørs-NM arrangeres i Ulsteinvik lørdag og søndag. Jensen er eneste fra Sørild med her, men mange av klubbens utøvere skal til Baerumshal­len for å delta i kretskamp i helgen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? BESKJEDEN: Sara Dorthea Jensen vil ikke snakke om egne medaljemul­igheter i helgens NM.
ARKIVFOTO BESKJEDEN: Sara Dorthea Jensen vil ikke snakke om egne medaljemul­igheter i helgens NM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway