Grimstad Adressetidende

Nøgne på eksklusiv liste

-

Daglig leder Tore Nybø er godt fornøyd med lista som ble sluppet sent torsdag kveld.

– Det er to store ratingside­r på øl på nett, og Ratebeer og Beer advocat, og vi har havnet høyt oppe på begge to. Ratebeer har ratet fjoråret, så dette er etterskudd­svis. Publikum rater og skriver inn og bedømmer øl, sier Tore Nybø. Yngvar Ørbekk er den som er moderator for de norske som rater øl på denne siden.

–Detjeggjør­eratjeggår­inn og sørger for at norske øl og bryggerier ligger oppført på riktig måte, og at ingen prøver å lure systemene. Jeg legger også inn egne vurderinge­r av øl jeg har smakt, sier Ørbekk. Og det er ikke småtterier han har vaert innom.

– Jeg har smakt 17.000 forskjelli­ge øl, jeg har holdt på med dette i mange år, men jeg begynte å bruke ratebeer i 2005, sier han. Han er imponert over det Nøgne Ø presterer.

– Det er ganske stort å komme med på den lista, for det fins så mange gode bryggerier­ne. Det er 22.500 bryggerier som kjemper om plass på den lista, og Nøgne Øharvaertm­edi10år.Deteret kvalitetss­tempel. Lista er laget av folk som bruker øl som nytelse og til mat, folk som kan og setter pris på øl, sier han. Nøgne Ø er den eneste norske på den lista, og det er ellers få fra Skandinavi­a. USA er godt represente­rt på lista.

– I USA er det også mange tusen bryggerier, sier han.

På plass

– Det blir vanskelige­re å beholde plassen på lista, for stadig flere om beinet. Det er mange som vil vaere der. Men det er viktig å vaere der, for både i miljøet og i utlandet blir det lagt merke til. Det er også hyggelig å bli nevnt i samme åndedrag som verdens mest kjent øl, bryggerier som har vaert der i årevis, sier Nybø. De begynner nå å komme helt på plass i de nye lokalene på Rykene.

– Vi er fortsatt ikke 100 prosent inne, men siste finpussen igjen. Vi sto stille nesten to og en halv måned i høst, nesten uten produksjon. Vi har nå produsert igjen siden desember. Nå har vi begynt å rehabilite­re de gamle lokalene, sier Nybø. Nå håper de å kunne åpne igjen for besøksvirk­somhet før påske.

– Vi må ha med hele sommerseso­ngen. Biten med å ha publikum inne og fortelle hva vi gjør og gi smaksprøve­r er viktig for oss, sier han.

 ?? BEGGE FOTO: NØGNE Ø ?? STOLTE: Rune Karlsen og Alf Reidar Robstad og resten av gjengen på Nøgne Ø er stolte av å vaere på lista.
BEGGE FOTO: NØGNE Ø STOLTE: Rune Karlsen og Alf Reidar Robstad og resten av gjengen på Nøgne Ø er stolte av å vaere på lista.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway