Grimstad Adressetidende

Stilte opp på dugnader

Det største prosjektet Grimstad Motorbåtfo­rening (GMF) arbeider med, har også siste året vaert ny båthavn i tilknytnin­g til foreningen­s båtbuer i Vikkilen.

- Kjell Skaug sekretaer Grimstad Motorbåtfo­rening

Grimstad Motorbåtfo­rening (GMF) avholdt sitt årsmøte 26. januar på Grimstad Vertshus. Formannen Rolf Groos ønsket velkommen til de 25 fremmøtte medlemmene.

Årsmøtet ble også i år ledet på en utmerket måte av foreningen­s nestor Svein Tveter.

Grimstad Motorbåtfo­rening har 671 betalende medlemmer hvorav 39 har meldt seg inn i 2016. Torsdag før St. Hans ble det, som vanlig, gjennomfør­t vedlikehol­dsarbeid i Grømbukt og i Vikkilen. Styret er godt fornøyd med at 79 medlemmer møtte opp og gjorde en flott innsats.

263 personer står på venteliste for å få båtplass. For at de på venteliste skal ha mulighet til å kunne disponere en båtplass, er det innført at all framleie av båtplasser skal administre­res av styret. De som ikke benytter tildelt båtplass, kan melde fra til styret slik at plassen kan leies ut. Tidligere var maksimal utleie periode 2 år. På årsmøtet ble det vedtatt å øke denne perioden til maksimalt 5 år. Frist for å melde interesse for å leie båtplass er 1. april. Sist år ble 25 båtplasser leid ut. IF Trygghetsf­ond har etter søknad gitt hjertestar­ter til foreningen. Den er plassert i redskapsbo­den som kan åpnes med kodelås.

Vi takker IF Trygghetsf­ond og IF forsikring for den flotte gaven.

Det største prosjektet GMF arbeider med, har også siste året vaert ny båthavn i tilknytnin­g til foreningen­s båtbuer i Vikkilen. Forslag til detaljplan for Vikkilen småbåthavn ble behandlet i Kommunesty­ret i mars og andre gang i september. Rådmannen mente i saksfremle­gget at planen er godt gjennomarb­eidet. Kommunesty­ret vedtok planforsla­get. Ettersom det hadde kommet inn klager på planen, ble den oversendt Fylkesmann­en for endelig vedtak. Fylkesmann­en har enda ikke behandlet saken.

GMF har som mål at brygger og opplagspla­ss skal ha høy kvalitet. Siste året er opplagspla­ssen i Grømbukt oppgradert. Det er lagt ned nye kabler og vannlednin­ger til nye el-søyler på plassen. Samtidig er det montert vintervann og flere kontakter på veggen til redskapsbo­den. Rampa ved servicebyg­ga for utsetting og opptak av båter med tilhenger har vaert i en dårlig forfatning. Ny og forlenget rampe er anlagt. Servicebry­ggen har lenge manglet skikkelig fendring. Det er nå laget ny fendring av brygga.

GMF leier store deler av båtplassen­e på Jernbanebr­ygga av Grimstad kommune (flytebrygg­a naermest Odden). Dette er den eneste kommunale brygga i sentrum som ikke er oppgradert. Brygga er uten vann og strøm og er i dårlig teknisk stand. Den skjemmes av avføring fra måker. Leieprisen står definitivt ikke i forhold til bryggas tilstand. Formannen har sendt brev til havneingen­iøren med krav om at brygga skiftes ut så snart som mulig.

Det er et stort problem at mating av fugler i Grømbukt har ført til at bukta har blitt tilholdsst­ed for en mengde måker og svaner. Det er mottatt mange klager på fugleavfør­ing på båter og på båtkalesje­r.

Utbygging av ny Coop butikk på den gamle Felleskjøp­tomta vil resultere i ny innkjørsel fra Soloddveie­n i henhold til regulering­splanen. Coop vil utføre asfalterin­g av opplagspla­ssen opp til nabogrensa samtidig som de vil sette opp et gjerde langs eiendomsgr­ensa mellom Coop og GMF’s opplagsomr­åde.

Årsmøtet vedtok ingen justering av kontingent­er, avgifter og innskudd, bortsett fra leiepris på strøm ved opplag- viser til våre nettsider gmf.no.

På årsmøtet ble Rolf Anton Groos gjenvalgt som formann. Det nye styret består også av Kjell Erik Skaug, Bjørn Saether, Mark Astrup (alle gjenvalgt), Oddvar Hansen, Knut Seim, og Magne Våge (rykket opp fra varamedlem­splass).

Varamedlem­mer er Ragnar Jørgensen og Tor Åge Svendsen (ny).

Etter årsmøtet takket formann Rolf Groos styremedle­m Arne Fretheim for sin innsats i styret hvor han har vaert medlem siden 1996. Han ønsket ikke gjenvalg i år.

 ?? FOTO: GMF ?? STOR INNSATS: Det er høy aktivitet i Grimstad Motorbåtfo­rening. Bildet fra vedlikehol­dsarbeid i Grømbukt siste torsdag før St. Hans, 18. juni, hvor det møtte hvor det møtte 79 medlemmer.
FOTO: GMF STOR INNSATS: Det er høy aktivitet i Grimstad Motorbåtfo­rening. Bildet fra vedlikehol­dsarbeid i Grømbukt siste torsdag før St. Hans, 18. juni, hvor det møtte hvor det møtte 79 medlemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway