Grimstad Adressetidende

– Har tro på prosjektet

Oddensente­ret er nå til salgs, og prisen kan vaere rundt 300 millioner, melder Agderposte­n.

- ODDENSENTE­RET Kjetil Karlsen/Camilla Hovstø

Salto Eiendom AS håper ny eier av Odden videreføre­r utbyggings­prosjektet.

Petter Falkgård Andersen, administre­rende direktør i Salto Eiendom AS bekrefter overfor Adressa at de skal selge, men vil ikke bekrefte eller kommentere om prisen skal vaere 300 millioner kroner for kjøpesente­ret.

– Vi ønsker ikke å gå ut med noen pris. Det er markedet som avgjør, sier Andersen.

Han sier bakgrunnen for salget er at Salto Eiendoms eier, Schage Eiendom, har hatt en strategi for å doble verdien på selskapet, og har hatt en lang prosess med å få med seg en partner til dette. De hadde flere aktuelle partnere på gang, men ingen av dem som landet og da besluttet eier før jul å utsette partnerpro­sessen og legge ut en del eiendommer for salg. Blant disse var Odden.

Ligger til rette for ny eier

– Det har ikke noe med at vi ikke har tro på prosjektet med utbygging av Oddensente­ret eller markedet i Grimstad, men strategien er nå å konsentrer­e oss om faerre og større eiendommer og prosjekter. Det har vaert noen harde beslutning­er, sier Andersen. De har orientert ordfører og leietakere i Grimstad.

– Vi har kjøpt tomtene som vi trenger og regulert et prosjekt med utbygging vi har tro på. Så planen er å selge senteret for at noen andre skal kunne ta fatt på planene vi har jobbet med. Men det er naturlig at det nå blir en stans i prosjektet. Det avhenger av hvor lang tid det tar å få en ny eier, sier han.

Selskapet Newsec har fått jobben med å selge senteret. Dette er et selskap som har spesialise­rt seg på å selge naeringsei­endommer, og beskriver seg selv som Nord-Europas ledende rådgiver på dette, med over 1.000 ansatte, 32 kontorer i sju land og en omsetning på rundt 900 MNOK.

De har ikke lagt ut eiendommen for salg på sine nettsider ennå. Agderposte­n mener å ha opplysning­er internt fra Oddensente­ret om at prisen skal vaere rundt 300 millioner kroner for bygget.

Joachim Bentserud Wingerei, finansdire­ktør i Salto Eiendom AS sier til Agderposte­n at Stoa senter, som eies av Salto eiendom, også skal selges. Det vil bli gjort før Oddensente­ret selges.

Analyse og strategi

Salto har bestått av en rekke små kjøpesentr­e. Nå vil de altså satse på større sentre og andre prosjekter.De la i forrige uke ut PP senteret i Porsgrunn for salgs.

Salto Eiendom har hatt store planer for utbygging av Oddensente­ret, vedtatt i havneplane­n.

På deres nettsider står det at «Salto Eiendom vil vaere med og bidra i denne prosessen med utvidelse og oppgraderi­ng av Oddensente­ret. Oddensente­ret har i alle år vaert et velfungere­nde kjøpesente­r og alt ligger til rette for en vellykket utvidelse. Grimstad har i dag en betydelig handelslek­kasje og lite kjøpesente­rareal per innbygger i egen kommune. Salto ønsker å legge til rette og bidra for handel i egen by. Dette vil videreutvi­kle handelstil­budet og styrke handelen i Grimstad.»

 ??  ?? TIL SALGS: Oddensente­ret legges ut for salg. Ifølge Agderposte­n er prisen 300 millioner, men Salto Eiendom vil ikke kommentere dette.
TIL SALGS: Oddensente­ret legges ut for salg. Ifølge Agderposte­n er prisen 300 millioner, men Salto Eiendom vil ikke kommentere dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway