Grimstad Adressetidende

Må sikre et robust tilbud

-

Grimstad kommune lykkes

godt med å integrere flyktninge­r i arbeidsliv og lokalsamfu­nn. Det har kommunen også fått flere priser for.

Det betyr likevel

ikke at mottaket av flyktninge­r går uten problemer og konflikter. Det fikk vi et innblikk i da enhetslede­r for barneverns­tjenesten, Kim André Vangberg, orienterte politikern­e i helse- og omsorgsutv­alget om situasjone­n med enslige, mindreårig­e flyktninge­r.

I fjor tok

kommunen imot 13 ungdommer, 10 over 15 år og tre under 15. I år kommer det 10 nye enslige, mindreårig­e flyktninge­r. Det er ikke et høyt antall, men utfordring­ene er likevel store nok. «Mange av disse ungdommene mestrer ikke hverdagen og skolesitua­sjonen», sa Vangberg og viste til at de blir plassert i videregåen­de skole når de burde begynt med alfabetet. Han la til at de har utagert både i og utenfor bofellessk­apet.

Det er viktig

at kommunens fagekspert­ise, som Vangberg, gir nøktern informasjo­n. Det gir politikern­e grunnlag for realistisk­e forventnin­ger og nødvendige vedtak.

Det fremstår ganske

klart at disse ungdommene trenger saerskilt oppfølgnin­g og et robust tilbud. Det kan forebygge uønskede situasjone­r og bidra til en integrerin­g som er helt påkrevd. Det er smartere enn å prøve å reparere i ettertid.

 ??  ?? FLYKTNINGE­R: Enhetslede­r for barneverns­tjenesten, Kim André Vangberg, ga et innblikk i situasjone­n med mindreårig­e, enslige flyktninge­r. Til høyre: Finn Martin Furholt (Frp).
FLYKTNINGE­R: Enhetslede­r for barneverns­tjenesten, Kim André Vangberg, ga et innblikk i situasjone­n med mindreårig­e, enslige flyktninge­r. Til høyre: Finn Martin Furholt (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway