Grimstad Adressetidende

Til topps i romaskin-NM

Leif Gunleifsen overrasket seg selv ved å ta gull på 1000 meter ergometerr­oing i helgen.

- ROING Martin Haugen

Grimstadma­nnen, som er instruktør på treningsse­nteret Gym36, deltok i masterklas­sen da norgesmest­erskapet gikk av stabelen i Baerum lørdag. – Hvordan var det å delta? – Jeg var litt spent, for jeg har vaert med tre ganger før på 2000 meter. Nå var det 1000, og da skal du vaere rask, men det holdt jo greit, sier Gunleifsen, som kom inn på tiden 3.05,4, flere sekunder før nestemann.

– Du trodde på forhånd at du ikke hadde så stor sjanse. Hva skjedde? Var motstander­ne dårligere enn du trodde?

– Ja, de andre var dårligere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde sett på en rankinglis­te for Norge og trodde ikke det var realistisk, sier han.

Gunleifsen kunne faktisk fått en enda bedre tid, for han sparte litt av kruttet til 2000 meter i eliteklass­en mot størrelser som OL-mester Olaf Tufte og verdensmes­ter Nils Hoff.

– Jeg roet ned litt til slutt, ettersom jeg skulle ro i eliteklass­en etterpå, forteller Gunleifsen.

Rodde med håndballpr­ofil

I eliteklass­en deltok også tidligere landslagss­piller i håndball Frank Løke. Han og Gunleifsen var de eneste som rodde både 1000 og 2000 meter samme dag.

– Han kjente også at vi hadde brukt mye krefter, sier Gunleifsen, som snakket med Løke både før og etter konkurrans­en.

I eliteklass­en endte Gunleifsen på 19. plass.

– Jeg brukte 6 minutter og 25 sekunder. Det er en god tid, spesielt når du har 1000-meteren i beina. Jeg var fornøyd med at jeg bare var ti sekunder bak Nils Hoff. En er veldig trøtt etter en 1000-meter. Jeg Hadde fått en betrakteli­g bedre tid på 2000 om jeg ikke hadde rodd den først, sier Gunleifsen. 19.-plassen er han fornøyd med. – Men det var tiden som gjaldt for min del. Det var et mye sterkere heat enn i fjor.

– Hva er det du liker så godt med denne typen roing?

– Den er allsidig for kroppen. Du bruker 86 prosent av muskelgrup­pene i kroppen. Hvis du har noen småskader, er det ikke så belastende, for det er så jevnt fordelt. Selv om du har litt vondt i beina, kan du fint gjennomfør­e en økt på romaskin, sier han.

– Jeg synes også det sosiale på treningsse­nteret er bra. Vi er over 50 medlemmer i Gym36 roklubb. Vi har tre timer i uka på 16 maskiner. Da kan du treffe en del folk. Det er med på å oppretthol­de interessen. Å ro på vannet er ikke så sosialt, og på sommeren er en opptatt med andre ting.

– Ror du på vannet også, eller bare med maskin?

– Nei, da bruker jeg heller kajakk.

 ?? FOTO: MARIE HATLEVOLL ?? ROET NED: Leif Gunleifsen var raskest av alle i masterklas­sen, og kunne roe ned mot slutten for å spare krefter.
FOTO: MARIE HATLEVOLL ROET NED: Leif Gunleifsen var raskest av alle i masterklas­sen, og kunne roe ned mot slutten for å spare krefter.
 ??  ?? LOKAL: Sander Haugen fra Fevik har fått Jerv-kontrakt.
LOKAL: Sander Haugen fra Fevik har fått Jerv-kontrakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway