Grimstad Adressetidende

Her er noen som stortrives i snøen

Snøen laver ned, det blåser surt og veiene er glatte. Jappaeleve­ne på SFO viser tydelig hva de synes om at vinteren er kommet.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Mange strever i snøvaeret, og vinden blåser surt. Det er glatt på veiene og lett for sjåfører å sette seg fast.

Men for andre er snøen kjaerkomme­n. Elevene på Jappa lo og akte i skolegårde­n.

– Det er kjempegøy å leke i snøen, sier Jappa-elevene i kor.

I full fart sklir de ned bakkene i skolegårde­n. Når man er godt kledd og i aktivitet, gjør det ikke så mye at vinden blåser surt og at snøen lander sidelengs i fjeset.

Glatt på veiene

For bilberging­sfirmaer betyr snøen hektiske arbeidsdag­er.

– Vi er tre ansatte som er ute på ting hele tiden. Det er stort sett fastkjørin­ger og flate batterier. Alle steder med bratte bakker er spesielt utsatt. Det eneste som hjelper er å senke hastighete­n. Vi kjører med full bemanning så lenge det er behov for det, sier Petter Bringsverd, bilberger Grimstad bilberging.

Hans Stormo, fagleder bydrift i kommunen, sier det er en utfordring at det blåser så kraftig.

– Halvparten av snøen kommer tilbake i veien når vi måker. Men det hjelper at den er så lett som den er. Det er veldig glatt og ingen vits i å strø når det snør så mye som det gjør. Folk må kjøre forsiktig, og spesielt glatt er det ved avkjøringe­ne fra E18, sier Stormo.

Han forteller at de er omtrent 20 mann ute og jobber med å brøyte og holde veiene åpne i kommunen.

Mer snø

Det er meldt kaldt vaer og kuldegrade­r (ned til 6-10) frem til tirsdag. Det kommer mer snø både torsdag og fredag. Først til tirsdag er det ventet at sola skal titte frem igjen.

 ?? CAMILLA HOVSTØ ??
CAMILLA HOVSTØ
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? E18: Det er stedvis glatt, spesielt på sideveiene, men trafikken har stort sett gått greit på E18, som her ved Vik.
FOTO: KJETIL KARLSEN E18: Det er stedvis glatt, spesielt på sideveiene, men trafikken har stort sett gått greit på E18, som her ved Vik.
 ?? FOTO: PEER L. ANDREASSEN ?? SPARKER: Hvem hadde trodd at sparkstøtt­ingene skulle fått godt føre denne vinteren? Her fra Storgaten tidlig onsdag morgen.
FOTO: PEER L. ANDREASSEN SPARKER: Hvem hadde trodd at sparkstøtt­ingene skulle fått godt føre denne vinteren? Her fra Storgaten tidlig onsdag morgen.
 ??  ?? GLEDE:: Noen er mer fornøyde med snø enn andre, og disse elevene viser tydelig glede over at vinteren er her. På bildet: Cassandra Berglund, Eldana Merhawi, Olin e Pedersen, Olav Keim-Aas, Eivind Holthe Bjørklund, Leifur Daniel Agustsson, Ole Andreas Birkeland Høie, Magnus Ausland Tveit, Emmanuel Kanda Makiesse, Ariadni Komninou, Iselin Amundsen og Helene Langerak.
GLEDE:: Noen er mer fornøyde med snø enn andre, og disse elevene viser tydelig glede over at vinteren er her. På bildet: Cassandra Berglund, Eldana Merhawi, Olin e Pedersen, Olav Keim-Aas, Eivind Holthe Bjørklund, Leifur Daniel Agustsson, Ole Andreas Birkeland Høie, Magnus Ausland Tveit, Emmanuel Kanda Makiesse, Ariadni Komninou, Iselin Amundsen og Helene Langerak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway