Grimstad Adressetidende

Vil ha gjerder fjernet

Ni år etter at strandprom­enaden ble åpnet, vil Fevik Vel nå ha vekk alle gjerdene, containern­e og piggtråden som de mener forsøpler området.

- NAERMILJØ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Fevik Vel-leder Knut Røed (t.h) og styremedle­m John Olav Ramsland vil fjerne gjerder langs strandprom­enaden.

– Ingen skjønner hvorfor det skal vaere nødvendig å ha to meter høye gjerder mot en strandprom­enade. Vi er jo ikke vant til at det er slik når vi går langs strandprom­enader andre steder i landet. Opplevelse­n av å gå der blir ødelagt av at det ser slik ut som det gjør der i dag.

Dette sier John Olav Ramsland til Adressa. Han er i dag varamedlem i styret i Fevik Vel, men har vaert medlem av styret i 20 år. Han var også en av de store forkjemper­ne for realiserin­gen av strandprom­enaden på Fevik, og kjenner derfor godt til historien bak og til etablering­en av strandprom­enaden på Fevik.

Denne åpnet i 2007 av davaerende ordfører Hans Antonsen (V). Det hadde da tatt 35 år fra ideen om en slik strandprom­enade på Fevik hadde blitt nevnt først gang i 1972. Forut for åpningen lå en lang og konfliktfy­lt historie mellom mange ulike interesser.

Ergrer seg over gjerder

Selv om Fevik Vel var svaert glade for åpningen i 2007, var det én ting de ikke var så begeistret for, og det har de nå tatt opp igjen i et brev med kommunen. Under byggingen av promenaden ble det nemlig satt opp en del gjerder, og til velforenin­gens overraskel­se, og ergrelse, står de der fortsatt. I tillegg er det også flere piggtrådgj­erder der i tillegg til flere store containere. Nå vil velforenin­gen hadde dette vekk og få ryddet opp i området.

«Da strandprom­enaden sto ferdig var det imidlertid en del estetiske og praktiske forhold som fremsto som negativt.

Punkt 1: Man hadde etablert saerdeles høye gjerder både på innsiden av stien så vel som på deler av utsiden mot sjøen. Gjerdene som er anlagt på utsiden av strandprom­enaden er ca. 50 meter lange og er å definere som anleggsgje­rder og har stått her i 9-10 år. På deler av gjerdene som er på innsiden av promenaden (området 3 på regulering­skart) har man anlagt piggtråd på toppen av gjerdene som fremstår svaert høye og lite forskjønne­nde for området», skriver velforenin­gens formann, Knut Røed, i brevet til kommunen.

– Har ingen betydning lenger

«Anleggsgje­rdene som i sin tid ble anlagt mot sjøen har ingen praktisk betydning lenger og er ikke tillatt slik vi leser bestemmels­ene i regulering­splanen for området. I regulering­sbestemmel­sene paragraf 7.3 står det bla. følgende: «Det tillates ikke gjerde eller hekk på sjøsiden av strandprom­enaden.» Fevik Vel håper derfor at kommunen ser på dette forholdet slik at frisikten mot sjøen ikke lenger dekkes av skjemmende anleggsgje­rder, og rustne containere», står det videre.

– En uting med slike gjerder

– Det er en uting at det fortsatt står slike gjerder, containere og piggtråd langs strandprom­enaden. Nå har de jo stått der så lenge og de står der ikke lenger for noen hensikt. Dette er jo anleggsgje­rder, men det er ikke lov å bygge noe der hvor de står. Da bør disse fjernes, sier Knut Røed til Adressa.

– Hvordan reagerer dere på at dette står der?

– Ikke annet enn at vi synes det er på tide at det fjernes nå. Vi får stadig vekk tilbakemel­dinger fra folk som bruker dette området og som går tur her at de ikke liker det. Det skal jo vaere fint og flott her, og da kan vi ikke ha slike gjerder, containere og piggtråd som skjemmer ut området. Saerlig ille er det med den piggtråden. Tenk hvis unger eller hunder skulle hekte seg fast i det, sier han.

Liker heller ikke lys

I brevet til kommunen tar de også opp to lys som er satt opp langs promenaden. De er satt opp bak to stolper slik at de ikke skal lyse for og ødelegge søvnen til naboene om natta.

«Dette har imidlertid resultert i at brukerne av stien har fått redusert belysning i området. Med andre ord har ikke den nedsenkede/skjermende belysninge­n den lysmessige og sikkerhets­messige siden ved seg som det sannsynlig­vis var tiltenkt» skriver velet i brevet, og ber nå kommunen om å ta en befaring i området for å se på forholdene og å rydde opp.

John Olav Ramsland sier at grunnen til at velet ikke har tatt opp denne saken med kommunen før nå er på grunn av all den belastende forhistori­en som har vaert med strandprom­enaden.

 ??  ??
 ??  ?? VEKK: Det er disse gjerdene som John Olav Ramsland (t.v.) og Knut Røed i Fevik Vel nå vil ha vekk. De sier de får mange
VEKK: Det er disse gjerdene som John Olav Ramsland (t.v.) og Knut Røed i Fevik Vel nå vil ha vekk. De sier de får mange

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway