Grimstad Adressetidende

Erixon Danso har signert

Erixon Danso har valgt seg nummer 10 på drakta for kommende sesong. Tirsdag skrev han under kontrakt for ett år med Jerv.

- FOTBALL bJanicke Yttervik janicke@gat.no

Like etter klokken 13 tirsdag ble det klart at Erixon Danso har signert en ettårs-kontrakt med Jerv. Det bekrefter sportslig leder i Jerv, Cosmo Collett.

– Vi er veldig godt fornøyd, han er en god spiller og en flott gutt. Vi har hatt han i kikkerten over lengre tid, så dette er en av våre toppsigner­inger. Nå håper og tror vi det vil bli bra match, både for ham og klubben. Han må få tid til å bli kjent, men han virker veldig klar og fornøyd med å signere for oss, sier Collett. Danso kommer fra et halvt år i Ukraina, hvor han spilte på et lag i toppdivisj­onen.

– De er profesjone­lle spillere, og er vant til å flytte på seg. Han har kone og barn i Amsterdam og de flytter ikke hit i første omgang. Nå har han signert i ett år, så får vi se om vi prøver å forlenge den, sier sportslig leder. Nå blir Danso her de neste ukene, og blir med til La Manga. Han spiller også treningska­mpen onsdag.

Kommer godt med

Supportere i FK Jerv har innsamling­saksjonen «Folkets Spiller 2017» gående. Danso kan vaere en spiller som kan vaere delfinansi­ert av disse bidragene. Det bekrefter initiativt­aker til aksjonen, Preben Henriksen, til klubbens hjemmeside Pengene som er samlet inn til «Folkets spiller», har kommet godt med, i følge Collett.

– De har vaert med å bidra til at vi har fått avtalen med han, pengene har gitt oss rom i forhandlin­ger og de hjalp i denne prosessen, sier Collett.

Danso var fri transfer, men blir en av klubbens bedre betalte spillere.

– Han skal leve av fotballen, og kommer fra en plass hvor han tjente det dobbelte. Han kom ikke til Jerv på grunn av pengene, men fordi han har tro på klubben, og syns miljøet var helt fantastisk. Det syns vi er viktig å fremme. Vi er en liten klubb, med de ressursene vi har, opptatt av å få inn spillere som liker det de ser, både på banen og som klubb. Vi får gode skussmål av de fleste, sier sportslig leder.

To grimstadtu­rer

Etter å ha imponert på prøvespill i forrige uke, var Erixon Danso tilbake i Jerv mandag. Da var han med på trening på Imåsbanen.

– jeg har sett han mange ganger, og når han er i god form er han er kjempegod fotballspi­ller, sa Arne Sandstø etter treningen manda.Det var andre gangen på kort tid Erixon Danso er i Grimstad, i forrige uke trente han med Jerv mandag og tirsdag.

– Tiden vil vise hvor god han er, men han har spilt på høyere nivå enn Obos-ligaen, han er i sin beste alder, fysisk veldig robust, og han er bygd for å tåle mange kamper og mye trening. Han er rask og god med ballen, og det er en god kombinasjo­n, sa Sandstø. .

Danso, som ble pappa forrige søndag, kom direkte fra Kjevik til trening på Imåsbanen mandag, en trening som ble utsatt en halvtime for å få med Danso på økten. Kantspille­ren som har bakgrunn fra blant annet nederlands­k og ukrainsk fotball, og med landskampe­r for Aruba, skrev Jerv selv på sin hjemmeside.

 ??  ??
 ?? FOTO: FKJERV ?? SIGNERT: Med nummer 10 på ryggen blir Erixon Danso en av jervspille­rne kommende sesong. Tirsdag signerte han med klubben for det neste året.
FOTO: FKJERV SIGNERT: Med nummer 10 på ryggen blir Erixon Danso en av jervspille­rne kommende sesong. Tirsdag signerte han med klubben for det neste året.
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? MED PÅ TRENING: Mandag var Erixon Danso med på treningen på Imåsbanen.
FOTO: JANICKE YTTERVIK MED PÅ TRENING: Mandag var Erixon Danso med på treningen på Imåsbanen.
 ?? JANICKE YTTERVIK ?? RETT FRA KJEVIK: Erixon Danso kom rett fra flytur til trening på mandag. Nå blir han i Grimstad. FOTO:
JANICKE YTTERVIK RETT FRA KJEVIK: Erixon Danso kom rett fra flytur til trening på mandag. Nå blir han i Grimstad. FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway