Grimstad Adressetidende

Trakk f lere enn noen gang før

Årets første kulturlørd­ag ble en braksukses­s. Rundt 650 fant veien til arrangemen­tet på fagskolen sist lørdag.

- b Peer L. Andreassen peer@gat.no

– Helt utrolig! Og det som er mest utrolig er at 250 har et annet opprinnels­esland enn Norge. Det er nettopp det vi ønsker, at alle, absolutt alle skal føle seg velkommen.

– Jeg vil fremheve samarbeide­t med Kvalifiser­ingstjenes­ten.

– De ser viktighete­n av det vi gjør og er med å støtter oss og driver informasjo­nsarbeid i egne kanaler. Det gir gode resultater, sier arrangør Inger-Helen Kilsti i en kommentar.

Stort løft

Det var deltakere fra blant annet Tyskland, Portugal, Norge, Sverige, Afghanista­n, Eritrea, Somalia, Etiopia, polen, Palestina, Sudan, Romania, Frankrike, Brasil, Thailand, Kosovo, Burma, Bosnia, Nederland, Argentina, Spania, Russland, ifølge Kilsti.

– Kulturlørd­ag er et stort løft, og vi som jobber med dette er veldig glade når så mange som mulig får mulighet til å benytte seg av dette unike tilbudet, legger hun til.

Dukketeate­r

Lørdag 4. februar åpnet dørene på Grimstad Kulturskol­e, med Hatte-lørdag og dukketeate­r. Det mye spilte «Baldrian og Musa» av og med kristiansa­nderen Giert Werring ble vist.

I tillegg bød Gratis kulturlørd­ag på to kunstverks­teder og sangstund.

På sirkusverk­stedet var det sjonglerin­g og balanserin­g og fysisk aktivitet. Kafeen var som vanlig populaer.

Noe av det aller fineste med Kulturlørd­agene er jo nettopp å ta seg tid til å sitte ned med litt mat og drikke og å snakke med nye eller gamle venner.

– Det er slik Gratis kulturlørd­ag ønsker å vaere. Et sted der alle opplever at de er velkommen, og at vi gjennom lek, musikk, teater og kunst kan oppleve et fellesskap med alle som kommer innom.

 ?? ALLE FOTO: INGER-HELEN KILSTI ?? HEI ALLE SAMMEN: Gratis kulturlørd­ag har aldri trukket så mange deltakere som på arrangemen­tet sist lørdag.
ALLE FOTO: INGER-HELEN KILSTI HEI ALLE SAMMEN: Gratis kulturlørd­ag har aldri trukket så mange deltakere som på arrangemen­tet sist lørdag.
 ??  ?? FELLESSKAP: Arrangøren­e legger vekt på det flerkultur­elle perspektiv­et, og har besøkende fra mange nasjoner.
FELLESSKAP: Arrangøren­e legger vekt på det flerkultur­elle perspektiv­et, og har besøkende fra mange nasjoner.
 ??  ?? KUNSTVERKS­TED: Mange prøvde seg på kunstverks­tedene.
KUNSTVERKS­TED: Mange prøvde seg på kunstverks­tedene.
 ??  ?? LEK: Barna stortrives med å leke på kulturlørd­ag.
LEK: Barna stortrives med å leke på kulturlørd­ag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway