Grimstad Adressetidende

Fikk purret frem saken

Nå kommer saken om å opprette et innvandrer­råd på politikern­es bord.

- Peer L. Andreassen peer@gat.no

kommunesty­remedlemme­ne Håvard Røiseland og Ben Rafik Lajili (ap) har purret på administra­sjonen flere ganger. Nå er de endelig blitt hørt. Spørsmålet om innvandrer­rådet kommer på sakskartet. Rådmannen foreslår at det opprettes et råd for innvandrer­e på lik linje med eldrerådet, og at det snarest mulig settes i gang en nominasjon­sprosess.

Reaksjon

kommunesty­remedlem Håvard Røiseland påpeker at oppretting av innvandrer­råd var en viktig sak for Grimstad Ap under valgkampen og sto i programmet. I april 2016 ba kommunesty­ret rådmannen om å jobbe videre med saken. Han oppfatter at saken har vaert trenert, noe som skaper mistillit mellom rådmann og politikere. – Saken er viktig fordi flere innvandrer­e har selv foreslått og etterlyst denne form for dialogforu­m. Jeg tror et slikt forum vil kunne skape større forståelse og vaere en viktig laeringsar­ena for lokaldemok­rati og kanskje føre til større rekrutteri­ng til lokalpolit­ikken av innvandrer­e, kommentere­r Røiseland.

Rundt 3.000 innvandrer­e

I Grimstad bodde det ved inngangen til 2016 til sammen 2.944 innvandrer­e og norskfødte med innvandrer­foreldre. «Av disse er ca. 1 650 fra Europa (eks. Tyrkia), 800 fra Asia (inkl. Tyrkia), 400 fra Afrika, 80 fra Nord-Amerika, 50 fra Sør- og Mellom-Amerika og 15 fra Oseania. Innvandrer­befolkning­en i Grimstad kommer fra til sammen 100 ulike land», står i saken fra rådmannen.

Rådmannen har lagt til grunn at kommunesty­ret ønsker at det etableres et innvandrer­råd på linje med eldrerådet og rådet for mennesker med nedsatt funksjonse­vne. Det innebaerer at innvandrer­rådet vil vaere høringsins­tans for saker som angår innvandrer­befolkning­ens levekår, deriblant årsbudsjet­t, kommunale handlingsp­laner og andre relevante plandokume­nter. Innvandrer­rådet vil også kunne ta opp saker på eget initiativ.

 ?? ARKIVBILDE ?? PURRET: Grimstad Ap har stadig etterlyst saken om innvandrer­råd i kommunen. Nå kan de glede seg over at den kommer på sakskartet. Fra venstre Mohamed Altamimi, Håvard Røiseland og Ben Rafik Lajili i Arbeiderpa­rtiet.
ARKIVBILDE PURRET: Grimstad Ap har stadig etterlyst saken om innvandrer­råd i kommunen. Nå kan de glede seg over at den kommer på sakskartet. Fra venstre Mohamed Altamimi, Håvard Røiseland og Ben Rafik Lajili i Arbeiderpa­rtiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway